Hlavní obsah

Mladík se přiznal k vyvraždění rodiny

– ČESKÉ BUDĚJOVICE
Právo, Petr Pokorný

Jihočeští kriminalisté obvinili z vraždy a nedovoleného ozbrojování pětadvacetiletého muže z Tučap na Táborsku, kterého ve čtvrtek zadrželi pro podezření z vyvraždění celé rodiny. Podle mluvčího jihočeského policie Dušana Klíchy se mladík k činu přiznal a soudkyně v sobotu rozhodla o jeho vzetí do vazby. Hrozí mu až doživotní vězení.

Foto: Šárka Štveráková
Článek

"Mladík byl zadržen poté, co vyšlo najevo, že v pondělí 22. listopadu zastřelil v jednom z rodinným domků v Tučapech svého otce, matku i mladšího bratra. Tragédii předcházela hádka.

Obviněný se následně zmocnil na okenním parapetu odloženého devítiranného malorážkového revolveru ráže 5,62 milimetrů a na chodbě jedním výstřelem do hlavy usmrtil osmačtyřicetiletého otce, poté v kuchyni jednou ranou do hlavy pětačtyřicetiletou matku a pak po domě se zbraní v ruce začal pronásledovat i svého čtyřiadvacetiletého bratra. Toho dostihl ve sklepě, kde jej v kotelně zasáhl dvěma ranami do hlavy," řekl Klícha.

Z dosavadního vyšetřování zatím vyplynulo, že krátce po činu mladík odjel z Tučap osobním automobilem a vražednou zbraň hodil o několik hodin později do rybníka u Horusic. V uvedeném místě ji v pátek objevili policejní potápěči.

Vraždu maskoval dopravní nehodou

Mladíka zadrželi policisté v Českých Budějovicích. Právu se v této souvislosti podařilo zjistit, že zde údajně navštívil policejní budovu, v jejíž vrátnici nesrozumitelně sděloval, že bydlí v jednom ze zdejších hotelů a nemůže najít rodinu. Přímo v Tučapech po činu sousedům vykládal, že rodiče a bratr měli dopravní nehodu a jsou v nemocnici. Objevily se i spekulace, že v domě nějaký čas žil spolu s mrtvolami.

Za trojnásobnou vraždu, jejímž motivem byly dlouhodobé rodinné rozpory, obviněnému hrozí až doživotní vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Vyvraždění rodiny maskoval nehodou

Trojnásobnou vraždu vyšetřují od čtvrtečního večera jihočeští policisté v Tučapech u Soběslavi na Táborsku. Z činu je podezřelý pětadvacetiletý muž, který...

Výběr článků

Načítám