Hlavní obsah

Mladík se přizabil při jízdě lesem na Táborsku, pak utekl z nemocnice

– Tábor

Hned dvakrát zbytečně zaměstnali záchranáře a policisty mladíci na Táborsku. V prvním případě havarovali při nelegální jízdě lesem, v druhém jeden z nich utekl z nemocnice a policisté ho museli hledat.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři byli přivoláni v neděli odpoledne do lesa u obce Hlavatce, kde minimálně dva mladíci ve věku 20 a 24 let drancovali les na svých motorkách. Mladší z nich utrpěl vážnější zranění, se kterým byl převezen do nemocnice.

Motorkáři na Brněnsku drancovali les. Když je lesník napomenul, přejeli mu nohu

Krimi

Podle policie mladíci z obce Želeč porušili hned několik zákonů. „K řízení motorek neměli příslušná řidičská oprávnění, na motorkách nebyly umístěny poznávací značky a vedle zakázané jízdy v lese mladíci rovněž neoprávněně k jízdě užili i pozemní komunikaci,“ vyjmenoval mluvčí policie Miroslav Doubek.

Motorkáři ničí přírodu v Moravském krasu, ochranáři hledají svědky

Krimi

Všechny přestupky bude řešit správní orgán. Dvacetiletého mladíka ale policisté neviděli naposledy. Hned v pondělí ráno totiž dostali oznámení z nemocnice, že mladý muž z ní odešel, avšak v důsledku zranění hlavy může být v ohrožení života. Lékaři proto žádali o jeho rychlé nalezení. Do pátrání bylo nasazeno několik policejních hlídek, kterým se povedlo ve spolupráci s rodinou muže za hodinu najít.

„Záchranná služba ho opět převezla do nemocnice. Co více zejména v této době, kdy nemocnice a záchranné složky svádějí nerovný boj s covidem, k jednání mladíků dodat,“ konstatoval Doubek.

Reklama

Výběr článků

Načítám