Hlavní obsah

Mladík předváděl přítelkyni skok do Vltavy, vytáhnout ho museli policisté

Praha

Několik policejních hlídek, hasiče i záchranáře zaměstnal v neděli večer opilý mladík, který se chtěl předvést před přítelkyní a skočil do Vltavy. Z vody se ovšem bez cizí pomoci nedokázal dostat. Zachránit ho musela hlídka policistů.

Policie a hasiči zachraňovali topícího se muže ve VltavěVideo: Novinky

 
Článek

Vykoupat se rozhodl 24letý mladík u lávky přes Vltavu nedaleko zoo kolem 21:30. Ve vodě ho ale začal unášet silný proud a plavec rychle ztrácel síly. Tísňovou linku o topícím se muži informoval 30letý svědek, který se bál o jeho život.

„Policisté po příjezdu spatřili muže křičícího v řece o pomoc a na břehu dva muže a ženu, kteří s mladíkem hovořili. Před příjezdem hasičů se policisté snažili muže zachytit pomocí větví a obušků, aby se mohl mladík chytit a pak ho až do příjezdu hasičů pevně drželi a nepustili,“ řekla v úterý Novinkám mluvčí policie Jana Rösslerová.

Po půl hodině se podařilo muže vytáhnout. Policistům se omlouval a vysvětloval, že nechtěl spáchat sebevraždu, ale pouze se předváděl před přítelkyní. Policisté mu naměřili 1,5 promile alkoholu v dechu. Záchranná služba ho odvezla do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám