Hlavní obsah

Mladík obtěžoval svou tetu, po hádce bodl střepem jejího syna

– Ostrava
Právo, Pavel Karban

Zřejmě střepem bodl v neděli do hlavy a zad 26letý muž z Ostravy svého o rok mladšího bratrance. Důvodem byla hádka, které předcházel sexuální zájem staršího muže o tetu, matku mladšího z příbuzných. Syn chtěl intimnostem své matky zabránit, ale staršímu muži se to nelíbilo a zaútočil na něj.

Článek

Trojice vypila před incidentem velké množství alkoholu. U ženy vykázala orientační dechová zkouška hodnotu 2,59 promile alkoholu, u podezřelého 2,39 promile alkoholu. Zraněný muž dechovou zkoušku nepodstoupil. V bytě byla navíc odpojena elektřina, což policii komplikovalo vyšetřování.

Postupně zjistili, že muž v bytě objímal a líbal svou tetu, což se nelíbilo jejímu synovi. Začal se se svým bratrancem hádat. Přitom rozbili skleněnou výplň dveří. Starší muž jeden střep vzal a zaútočil s ním. „Podezřelý měl bodnout nejméně jednou 25letého syna ženy do hlavy a zad. K útoku měl použít skleněný střep z rozbité výplně dveří. Ostrou skleněnou výsečí zasáhl příbuzného pod čelist a do zad,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Oběť utrpěla vážná poranění, která si vyžádala okamžitou hospitalizaci v nemocnici. „Útok byl nebezpečný, následkem mohla být zřejmě těžká újma na zdraví. Ohledání místa činu tuto skutečnost jen potvrdilo. Policisté na místě nalezli množství rozsáhlých krevních stop,“ potvrdila mluvčí.

Policie už muže obvinila z trestného činu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, za což mu hrozí vězení až na osm let. Vyšetřovatel navíc podal návrh na vzetí obviněného do vazby, neboť mladík byl již v minulosti odsouzen pro násilnou trestnou činnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám