Hlavní obsah

Mladík na Teplicku zemřel pod koly vlaku, rychlíky jsou zpožděné

Teplice

Nehoda na trati, při níž zemřel člověk, zastavila v pondělí ráno provoz na frekventované trati z Ústí nad Labem do Chomutova. Mezi stanicemi Duchcov a Oldřichov srazil rychlík mladého muže, který zraněním podlehl. Řekl to policejní mluvčí Daniel Vítek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zastavení provozu už postihlo některé vlaky, včetně několika rychlíků. České dráhy odhadují, že výluka potrvá zhruba do 10:50. Provoz na trati se zastavil zhruba v 6:40 a kromě osobních vlaků zůstaly stát i dva rychlíky a jeden spěšný vlak.

"Přijali jsme oznámení, že na trati mezi Duchcovem a Oldřichovem vlak srazil člověka. Souprava se střetla s dvaadvacetiletým mužem, který zraněním podlehl," řekl policejní mluvčí. Bližší okolnosti nehody se podle něj vyšetřují.

Shodou okolností stojí provoz i na druhé trati z Teplic do Litvínova, která odbočuje z hlavního tahu právě v Oldřichově. Motorový vlak tam najel na překážku, výluka by měla už dnes ráno skončit.

"Bylo poškozené hnací vozidlo, ale obešlo se to bez zranění," řekla mluvčí Českých drah Kateřina Šubová. Vlak podle ní zřejmě narazil do upevňovadla trakčního vedení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám