Hlavní obsah

Mladík na Šumpersku chtěl policejní auto jako taxi, tak si vymyslel loupež

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanušovice

Kriminalisty v Hanušovicích na Šumpersku zaměstnal podnapilý třiadvacetiletý mladík, který se tam ve středu v noci obrátil na policejní hlídku s tím, že byl přepaden. Nakonec vyšlo najevo, že si loupež vymyslel, protože se chtěl domů svézt policejním autem.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Mladík oslovil hlídku krátce před 23. hodinou, informovala Právo v pátek policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. „Uvedl, že byl na Pražské ulici přepaden dvěma jemu neznámými osobami. Útočníci jej měli zezadu udeřit blíže nezjištěným předmětem do hlavy a poté, co upadl na chodník, mu z kapsy bundy odcizit peněženku s osobními doklady a z místa zmizet neznámo kam,“ uvedla mluvčí.

Vzhledem k tomu, že si muž stěžoval na bolest hlavy, přivolali policisté zdravotnickou záchrannou službu, která jej převezla k ošetření do nemocnice. Zároveň se začali policisté intenzivně zabývat veškerými okolnostmi případu, a přitom velmi záhy zjistili řadu nesrovnalostí.

„Mladík tak musel s pravdou ven. Kriminalistům přiznal, že si loupežné přepadení vymyslel. Nechtělo se mu domů 'po svých', a když zahlédl policejní hlídku, domníval se, že na policisty zapůsobí smyšleným loupežným přepadením a ti jej pak odvezou domů,“ dodala mluvčí.

Vybíhalová neupřesnila, jestli mladík tím, že její kolegy tahal za nos, spáchal přestupek nebo mu hrozí trestní stíhání, případně z jakého protiprávního jednání by mohl být podezřelý. Je rovněž možné, že na jeho jednání nepřiléhá žádný z paragrafů.

Reklama

Výběr článků

Načítám