Hlavní obsah

Mladík na Přerovsku po hádce pobodal spolubydlícího

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Kriminalisté obvinili z pokusu vraždy třiadvacetiletého muže z Přerovska. Mladík zaútočil podle vyšetřovatelů minulý týden v Trnávce, místní části Lipníka nad Bečvou s nožem v ruce na svého devětatřicetiletého spolubydlícího a vážně jej zranil. Nyní je ve vazbě a hrozí mu až osmnáct let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mezi oběma muži pravděpodobně došlo ke slovní rozepři, která přerostla ve fyzickou potyčku. Mladší z mužů měl nožem zaútočit na staršího muže, kterého velmi vážně zranil. Oba muži se znali a bydleli v pronajatém bytě, každý ve svém pokoji,“ řekl Právu v úterý policejní mluvčí Libor Hejtman.

Oznámení o nalezení zraněného devětatřicetiletého muže přijali podle něj policisté 24. července dopoledne od záchranné služby. Vzhledem k tomu, že policisté zjistili významné rozpory ve výpovědi třiadvacetiletého muže, pachatele zadrželi a následně jej obvinili.

„Motiv činu vyšetřovatelé zjišťují,“ poznamenal Hejtman s tím, že obviněný muž nebyl v minulosti stíhán pro trestnou činnost.

„Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže do vazby,“ doplnil Hejtman. Obviněnému hrozí za trestný čin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám