Hlavní obsah

Mladík měl vyhrožovat atentáty a bombami v nemocnicích, hrozí mu 12 let

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

K pražskému městskému soudu míří obžaloba na mladíka z Ostravska, který podle státního zástupce před třemi lety vyhrožoval teroristickými útoky či atentáty. Dvaadvacetiletému muži hrozí až dvanáct let vězení.

Foto: Novinky

Městský soud v Praze, ilustrační foto

Článek

Případ vyšetřovala Národní centrála proti organizovanému zločinu. Podle jejích závěrů měl mladík ještě s dalším komplicem v květnu a červnu 2017 přes Skype vyhrožovat celkem šestačtyřicetkrát veřejným institucím po celé republice.

Mělo jít například o služebny městské policie, linky Policie ČR a ministerstva vnitra či konkrétní nemocnice.

Rozřežeme tě a rozházíme po Olomouci, hrozila trojice zbitému sokovi

Krimi

Obviněný podle státního zástupce vyhrožoval atentáty na konkrétní lidi, oznamoval střelbu a házení granátů do lidí, případně že nastražoval bomby a radioaktivní materiál do nemocnic nebo hrozil, že zaútočí na policejní objekty.

Muž je obžalovaný z šíření poplašné zprávy, vydírání a vyhrožování teroristickým trestným činem. Původně byl obviněný i mladíkův komplic, ale státní zástupce jeho trestní stíhání kvůli nepříčetnosti zastavil.

Reklama

Výběr článků

Načítám