Hlavní obsah

Mladík, který bil matku hokejkou a uškrtil ji kvůli 40 korunám, stojí před soudem

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Městský soud v Praze v pondělí začal projednávat surovou vraždu třiapadesátileté ženy v pražské Hostivaři z loňského září. Obžaloba viní šestadvacetiletého muže, jejího vlastního syna. Na matku zaútočil hokejkou a nožem, následně ji uškrtil šálou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K činu došlo 4. září loňského roku nad ránem. Obžalovaný po předchozí hádce s matkou vypil láhev vína. Potom vzal ze svého pokoje hokejku na pozemní hokej a nůž a šel do matčiny ložnice, kde na ni brutálně zaútočil.

"Útok vedl s extrémně vysokou mírou brutality a takovou intenzitou, že způsobená zranění vystavila poškozenou bolestem za hranicí snesitelnosti," uvedla státní zástupkyně. Žena utrpěla zlomeninu lebky i obou čelistí, krvácení do mozku a zlomeninu ruky.

„Já už nevím, co jsem dělal, mám to slitý. Asi to bylo v amoku,“ vypověděl muž u výslechu. Tvrdil, že se matku po činu snažil křísit, ale neúspěšně. Potom tělo zabalil do igelitu a odtáhl na půdu.

Policii zavolala sestra

Nezvyklý ruch nad ránem probudil vrahovu sestru, která se po předchozím bratrově napadení babičky začala obávat nejhoršího.

„Zavolala jsem policii, že asi mámu zabil. Už předtím napadl babičku, věděla jsem, že je schopný někomu ublížit,“ uvedla u soudu.

Za zvlášť surovou vraždu mu hrozí až 20 let, případně výjimečný trest. Hlavní líčení bude pokračovat 22. dubna výslechem soudního znalce z oboru psychiatrie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám