Hlavní obsah

Mladík kradl auta, rozebíral je a prodával do sběrny. Troufl si i na tahač

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Mostečtí policisté dopadli 26letého muže, který ukradená auta zpeněžil ve sběrnách. „V létě odcizil čtyři osobní vozidla značky VW Golf. Ty rozebral na díly a následně je odevzdal do sběru. Poškozeným motoristům z Mostu, Žatce a Chomutova zanechal škodu ve výši 70 tisíc korun,“ uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Článek

Osobáky byly zřejmě pachateli málo, a tak v srpnu odcizil v Mostě nákladní vůz Nissan, který rovněž skončil ve sběrně. Koncem července si troufl dokonce na tahač.

„Spolu se dvěma komplici ve věku 33 a 23 let zajeli autem v nočních hodinách do obce Záluží, kde si vyhlédli v oploceném objektu zaparkovaný tahač značky Tatra. Přelezli plot, auto nastartovali a pomocí lana vyvrátili vrata. Poté odjedli do sběrny na Teplicku, kde auto prodali. O výdělek se podělili. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 400 tisíc korun,“ popsala mluvčí další případ s tím, že policie již ve sběrně vozidlo nezajistila.

„Navíc měli v objektu ze stavebního stroje odčerpat 200 litrů motorové nafty a odcizit dvě tuny kovového materiálu,“ dodala Světláková.

Povedená trojice má na svědomí i krádeže kovů z objektu firmy v Záluží. Lapkové odnesli kovový materiál za více než dva milióny korun.

Všichni tři byli obviněni z trestného činu krádeže vloupáním a hrozí jim až osmiletý trest odnětí svobody. Na verdikt soudu si počkají ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám