Hlavní obsah

Mladík chtěl zabít spolužáka brokovnicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÝ KRUMLOV

Netradiční řešení sporu zřejmě hodlal využít devatenáctiletý mladík z Prachatic, jenž si na svého spolužáka přinesl do školy v Českém Krumlově brokovnici s nábojem. Zbraň měla být smrtící, pachatel ji schoval do šatní skříňky.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Kromě školních pomůcek si mladík do školy přinesl i zbraň, kterou chtěl použít proti spolužákovi. Ilustrační foto

Článek

Policisté mladíka obvinili z pokusu o vraždu a nedovoleného ozbrojování, sdělil ve čtvrtek jihočeský policejní mluvčí.

"Z dosavadního šetření vyplývá, že chtěl brokovnicí usmrtit svého třiadvacetiletého spolužáka," uvedl mluvčí. Zločin chtěl mladík spáchat zřejmě kvůli zhrzené lásce k dívce. Oba rivaly spojovalo s dívkou milostné pouto.

Po vyučování 1. března odjel delikvent z českokrumlovské školy domů do Prachatic, kde sebral bratrovu legálně drženou brokovnici. Druhý den rozloženou zbraň pronesl do školy.

Mladík by ze začátku bezproblémový student

Nikdy jsem se s něčím podobným za své působení ve školství nesetkala a učím přes 20 let," řekla ředitelka školy Romana Roušalová. Podle ní školy proti podobným případům nejsou nijak chráněny. Zaměstnanci například nesmějí kontrolovat studenty, zda do školy nosí drogy nebo zbraně.

Mladík byl podle ní první dva roky studia bezproblémový, pak se začal zhoršovat ve studiu a s učiteli nekomunikoval. Vedení školy jeho rodičům doporučovalo i vyšetření mladíka u psychologa. "Pořád si myslím, že to spíš myslel jako výstrahu. Zdá se to k nevíře, protože toho studenta tu máme čtyři roky. Zaznamenali jsme u něj problémy, ale spíš je měl sám se sebou. Byl nadaný a vnímavý," dodala Roušalová.

Brokovnici policisté zajistili a mladíka umístili do policejní cely. Ve čtvrtek podají návrh na jeho vzetí do vazby. Případ je stále předmětem policejního vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám