Hlavní obsah

Mladíci z Karvinska platili za sex rekvizitami

– Karviná
Novinky, kub

Z padělání peněz obvinila policie trojici mladíků z Karvinska. Ti zaplatili ženě za sex bankovkami, které byly vyrobeny jako rekvizity k natáčení videa. O případu informovala ve středu mluvčí policie Soňa Štětínská.

Foto: Policie ČR

Policie obvinila trojici z padělání peněz.

Článek

Zhruba před měsícem si podle policie objednal 19letý mladík z Karviné několik desítek napodobenin bankovek v hodnotě 10 eur, které měl údajně v plánu použít při natáčení videa. Napodobeniny ho stály několik stovek korun.

Provozování prostituce v Česku koronavirus nezastavil

Koronavirus

Původní záměr se ale poněkud zvrtl. „Částí peněz měl zaplatit počátkem května jisté ženě za poskytnuté sexuální služby,” uvedla Štětínská.

Nezůstalo navíc jen u toho. „Ženě zaplatila i další dvojice, která měla od mladíka bankovky obdržet s upozorněním, že nejsou pravé,” doplnila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Mladíci podle kriminalistů platili padělanými bankovkami za sex.

Kriminalisté obvinili dva muže ve  věku 19 a 24 let z padělání a pozměnění peněz, za což v základní sazbě hrozí až pětiletý trest, v případě organizované skupiny až desetileté vězení.

Muže z Písecka zadrželi kvůli padělání bankovek. Některé mohou být v oběhu

Krimi

„U třetího, mladistvého, zahájili trestní stíhání pro provinění ze stejného skutku, přičemž trestní sazba se snižuje na polovinu. Ve spojitosti s případem proběhly mimo jiné výslechy obviněných a domovní prohlídky, při kterých policisté zajistili také část napodobenin bankovek,” dodala Štětínská.

Reklama

Výběr článků

Načítám