Hlavní obsah

Mladíci na Šumpersku surově zmlátili seniorku

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Dva mladíci ve věku 16 a 21 let brutálně napadli osmašedesátiletou ženu v jejím domě ve Starém Městě na Šumpersku. Žena je přistihla, když se k ní vloupali. Mladíci na ni okamžitě zaútočili; bili ji i francouzskou holí. S lupem utekli, avšak policisté je dopadli. Zraněná žena skončila v nemocnici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K události došlo v pondělí po 18. hod. „Muži vnikli přes okno v obývacím pokoji do domu. Osmašedesátiletá žena oba pachatele přistihla ve své ložnici. Muži na ni okamžitě zaútočili a hodili po ní taburet, kterým ji zasáhli do pravého oka,“ řekl Právu ve středu krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Následně, když se jim žena snažila utéci, ji mladíci v kuchyni shodili na zem, kde do ní kopali a bili ji rukama a francouzskou holí do různých částí těla.

Muži z domu odcizili notebook, mobilní telefon, videopřehrávač, šperky a léky. Během napadení jeden z nich odcizil seniorce také peníze z peněženky, kterou měla schovanou v batohu na židli v kuchyni. Poté z domu s lupem utekli. Žena utrpěla zranění, se kterým byla převezena do nemocnice v Šumperku.

„Starší pachatel byl dopaden ještě v pondělí a policisté museli použít donucovací prostředky, aby muže zpacifikovali. Druhý z pachatelů byl dopaden následující den,“ dodal Bednařík.

Oba pachatelé jsou nyní v policejní cele. Policisté podali návrh na vzetí do vazby. Oběma mladíkům ze Šumperska hrozí až deset let vězení. Byli obviněni z krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a loupeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám