Hlavní obsah

Mladí muži masturbovali před dívkami z chatu. Ty je pak vydíraly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Tisíce korun zaplatili během října dva mladí muži neznámým lidem poté, co se natočili při masturbaci. Údajné ženy je pak začaly vydírat, že videa zveřejní. Muži proto raději poslali peníze.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Oba případy zveřejnila jihočeská policie. První se odehrál 19. října, kdy se mladík rozhodl chatovat na stránkách omegle.com v anglickém jazyce s neznámou dívkou. Přitom se podle policie nechal kamerou zachytit při masturbaci.

Patnáctiletý loudil nahé fotky, pak znásilňoval

Krimi

„Následovala zpráva s vyděračským obsahem. Pokud nezaplatíš, zveřejním video a pošlu přátelům ze sociální sítě. Muž ze strachu ze zveřejnění opravdu poslal 15 000 korun prostřednictvím služby paypal na domluvený účet, samozřejmě vedený v zahraničí,“ uvedla mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

To však nestačilo a žena chtěla další peníze, které už mladík neposlal. Na to neznámá reagovala tím, že video rozeslala kontaktům ze sociální sítě. Policie však neupřesnila, jakým způsobem se ke kontaktům dostala.

Dvojice unesla v Ostravě muže, musel se svléknout a uklidit sklep

Krimi

Druhý případ se odehrál 28. října, kdy si mladý muž založil účet na Tinderu. Kontaktovala ho žena, se kterou si začal psát v angličtině. „Muž si dle přání dívky založil další účet, a to na stránkách Hangouts. Také v tomto případě komunikace skončila uskutečněním videa při autoerotice, které použila protistrana k vydírání,“ uvedla mluvčí.

Muž zaplatil 7500 korun ze strachu, že by žena video zveřejnila. Policie oba případy vyšetřuje, ale dopadení pachatelů je značně nepravděpodobné, proto mluvčí apelovala na veřejnost, aby si na podobné kontakty dávala pozor.

Reklama

Výběr článků

Načítám