Hlavní obsah

Patnáctiletý loudil nahé fotky, pak znásilňoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydírání, pohlavní zneužití, třikrát znásilnění, desetkrát sexuální nátlak, třináctkrát navazování nedovolených kontaktů s dítětem a šestnáctkrát zneužití dítěte k výrobě pornografie. To vše spáchal teprve patnáctiletý kluk.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jeho oběťmi byly dívky mezi jedenácti a čtrnácti lety. A trest v případu, o kterém soudní znalkyně řekla, že něco takového ještě nezažila? Podmínka a ústavní léčba. Hoch se svých činů totiž dopouštěl pod vlivem sexuální deviace.

Právo před několika dny informovalo o tom, že interne­tovými sexuálními predátory mohou být útočníci vlastně ještě dětského věku. Dokládá to případ z Brněnska, který vyšetřovatelé a soud rozkryli minulý rok.

Sexuálními predátory na sítích jsou i teenageři

Domácí

Mladík nebyl ve svých útocích nikterak sofistikovaný. Přes sociální síť kontaktoval dívky, které poznal ve škole, přes kamarády nebo třeba při čekání na vlak. A zanedlouho už z nich mámil nahé fotky, přestože věděl, kolik jim je let. Dívkám na oplátku posílal své intimní snímky a videa. Tak komunikoval s více než dvěma desítkami obětí.

Jenže nezůstal jen u toho. Dívky totiž začal přemlouvat k osobnímu setkání. Zprvu běžné rande se ale rychle změnilo v noční můru.

„Povídali jsme si, pak začal být hrozně nepříjemný a začal se mě všude dotýkat. Říkala jsem mu, ať toho nechá, že to není příjemné, ale úplně to ignoroval. Byl na mě hnusný,“ popsala podle rozsudku, který má Právo k dispozici, jedna z dívek.

„Pak mě zvedl, přimáčkl ke zdi, chytil mně ruce za záda, stáhl kalhoty. Když jsem říkala, ať toho nechá, že to bolí, nepřestával. Pak řekl, ať se obleču, a dělal, jako by se nic nestalo,“ dodala.

Sexuální obtěžování v MHD zažila třetina žen

Krimi

„Komunikovali jsme spolu přes Messenger. Nejdřív jsme si psali jako kamarádi o různých věcech, jak se má a takové věci. Domluvili jsme se, že půjdeme ven. Šli jsme směrem k lesu, on zastavil a chytil mě křečovitě za ruce, že dokud mu ho nevyhoním, tak nikam nepůjde. Bála jsem se ho, sice to říkal normálně, ale měla jsem strach, že by mně něco udělal,“ přidala svůj zážitek další dívka, které bylo v té době 14 let.

Sám mladík před soudem přiznal vše, co se týkalo loudění obnažených snímků, ovšem popíral, že by se na dívkách dopustil násilí.

Našli obrázky i komunikaci

„Všechno mě to mrzí, v té době mi bylo 15 a 16 let. Vše, co jsem dělal, jsem vnímal jinak. Uvědomuji si, že to bylo špatné, lituji toho. Kdybych to mohl vrátit, vrátím to,“ tvrdil.

Znalkyně, která mladíka vyšetřovala, dospěla k jednoznačnému závěru, že trpí deviací v podobě tzv. neúplné sexuality. „Jeho jednání souviselo a bylo vyvoláno sexuální deviací. Pobyt mladistvého na svobodě je nebezpečný a vyžaduje ochranné léčení sexuologické ústavní formou. Sama jsem tak rozsáhlou trestnou činnost ještě nezažila,“ uvedla do posudku znalkyně.

Soud podle verdiktu neměl sebemenší důvod o pravdivosti doznání obviněného týkajícího se nahých fotek či videí pochybovat. Mladík byl totiž usvědčován výpověďmi dívek a také zajištěnými obrazovými dokumenty včetně elektronické komunikace mezi ním a jeho oběťmi.

Zvrhlík v Praze zaútočil na dvě ženy. Prodavačka sexshopu se mu ubránila lstí

Krimi

Mladík sice odmítal znásilnění, ovšem soud mu neuvěřil a poukázal na výpovědi dívek. „Z žádných zjištěných skutečností ani z případných indicií nevyplývá, že by se tyto svědkyně snad proti mladistvému měly spiknout, křivě vypovídat a škodit mu,“ upozornil soud s tím, že na znásilnění se navíc přišlo až při rozkrývání případu.

„Soud považuje uložení podmíněně odloženého trestního opatření odnětí svobody s maximální zkušební dobou a současně ochranného léčení formou ústavní za účelné a prospěšné nejen pro samotného mladistvého, ale také pro ochranu společnosti, když účelem těchto opatření je především to, aby se mladistvý v budoucnu obdobné trestné činnosti nedopustil,“ stojí závěrem ve verdiktu.

Reklama

Výběr článků

Načítám