Hlavní obsah

Mladí manželé ze Šumperska podvedli přes 120 lidí, získali téměř 200 tisíc korun

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Kriminalistům se podařilo dopadnout mladý manželský pár ze Šumperska, který má podle nich na svědomí rozsáhlou sérii podvodů, přičemž zájemcům prostřednictvím internetu nabízeli zboží, hlavně elektroniku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle policistů podvedli za dva roky více než 120 zákazníků a získali téměř 200 tisíc korun. Právo o tom v pondělí informovala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

„Sedmadvacetiletý muž a jeho o tři roky mladší žena měli podle kriminalistů v období od dubna roku 2015 do začátku června 2017 nabízet na různých internetových inzertních portálech – ale také na sociální síti Facebook – různé zboží, převážně elektroniku. Měli tak činit v úmyslu se neoprávněně obohatit, neboť nabízeným zbožím ani nedisponovali,“ uvedla mluvčí.

Ve více než sto dvaceti případech podle ní manželé svou nabídkou zaujali a od potenciálních zákazníků postupně vylákali bezmála 200 tisíc korun. „Poté, co zákazníci projevili zájem o zboží nabízené za velmi atraktivní cenu, jej předem uhradili bankovním převodem. Nedočkali se však ani objednaného zboží, ani vrácení peněz,“ konstatovala Vybíhalová.

Muž už byl trestán

Muž i žena byli obviněni ze spáchání trestného činu podvodu. Hrozí jim až pětileté vězení. „Obviněný muž se navíc podobného jednání nedopustil poprvé. V posledních třech letech již byl potrestán rozsudkem Okresního soudu v Havlíčkově Brodě,“ poznamenala mluvčí.

Nakupování v prostředí internetových bazarů je mezi lidmi velmi oblíbené. Šetří čas, je pohodlné a nabízí velký výběr nejrůznějšího zboží za výhodné ceny. „Toto prostředí ale zároveň vytváří živnou půdu různým podvodníkům,“ dodala Vybíhalová.

Reklama

Výběr článků

Načítám