Hlavní obsah

Mladí manželé pěstovali v bytě konopí, policistům tvrdili, že jde o orchideje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravští policisté objevili v bytě mladého manželského páru speciální box se dvěma desítkami rostlin konopí. Žena se nicméně snažila policistům namluvit, že v boxu pěstují orchideje. Manželům hrozí až pět let vězení, informovala v neděli krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: Policie České republiky, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policisté pěstírnu odhalili náhodou. Muž měl zdravotní problémy, choval se agresivně a poškozoval v amoku zařízení bytu. Žena proto zavolala záchranáře, které do bytu doprovodila hlídka policie. Ta si pak v bytě všimla zařízení na pěstování konopí v bytech.

Policisté se nejprve ptali, co je uvnitř boxu. "Žena policistovi uvedla, že pěstuje orchideje. Ve speciálně upraveném boxu však byly nalezeny rostliny konopí," řekla mluvčí.

Kriminalisté později zjistili, že se jednalo už o druhou úrodu, kterou manželský pár ve věku 24 a 26 let vyprodukoval. Předchozí už sklidili a použili. O rostliny se především staral muž, manželka mu pomáhala při zpracování rostlinné hmoty.

Oba si vyslechli obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám