Hlavní obsah

Mladého řidiče na Karvinsku na úprku před policií zastavil beton

Právo, plk
Karviná

Až betonové zábrany zastavily 26letého řidiče, který chtěl v neděli večer ujet policejní hlídce na Karvinsku. Při honičce mladík ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Důvodem k jeho počínání bylo, že nesmí řídit až do jara příštího roku.

Foto: Policie ČR

Policie pronásledovala řidiče na Karvinsku.

Článek

Policejní pronásledování začalo krátce po 21. hodině v Karviné. „Osobní vozidlo Ford Mondeo vyjíždělo od benzínové čerpací stanice. Z kruhového objezdu jel řidič ve směru na Český Těšín. Za ním jeli policisté speciální pořádkové jednotky, kteří pomocí světelného a zvukového znamení dávali řidiči pokyn k zastavení,“ popsala v pondělí policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Mladík ale na výzvy nereagoval, dupl na plyn a začal hlídce ujíždět. „Bezohlednou jízdou ohrozil ostatní účastníky silničního provozu. Nezaměnitelná znamení policejního vozidla vůbec nebral v potaz,“ sdělila mluvčí s tím, že policisté za ním jeli až do Chotěbuzi, kde na něj už čekaly další posily.

Řidič v kradeném mercedesu nabral policistu na kapotu, ukázalo video od policie

Krimi

Ani jim ale šofér nezastavil a řítil se směrem k hraničnímu přechodu do Polska. „Tam už řidič fordu řízení ve vysoké rychlosti nezvládl a narazil do betonových zábran oddělujících vozovku. Při tom si způsobil defekt kola. I tak ale pokračoval v jízdě směrem na Český Těšín, kde nakonec zastavil na ploše před bývalou prodejnou,“ informovala Viačková.

Tam mladík z auta vyskočil a začal utíkat. Policisté speciální pořádkové jednotky jej však objevili ve křoví. „Lustrací zjistili, že muž má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel do jara příštího roku,“ nastínila policejní mluvčí s tím, že mladík je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám