Hlavní obsah

Mladého řidiče na jihu Čech nezastavil zátaras, museli mu prostřílet auto

– Soběslav
Právo, kal

Divokou honičku v autech, při které se střílelo, mají za sebou policisté Jihočeského kraje. Uplynulou sobotu chtěla policejní hlídka zkontrolovat řidiče v osobním autě značky Opel, který projížděl Soběslaví. Ten začal ale ujíždět. Po projížďce v poli a po varovných výstřelech řidič nakonec zastavil až u Poněšic u Hluboké nad Vltavou. Policie o případu informovala ve čtvrtek.

BEZ KOMENTÁŘE: Při honičce policisté museli stříletVideo: Policie ČR

 
Článek

„V sobotu kolem čtvrté odpoledne zakročili policisté se zbraněmi proti pachateli, který ujížděl v osobním autě. Při dopravní kontrole nereagoval řidič na pokyny k zastavení a snažil se ujet,“ uvedl ve čtvrtek mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

U obce Poněšice u Hluboké nad Vltavou – tedy po téměř 35 kilometrech – vytvořili policisté na silnici zátaras ze služebního vozidla a ujíždějícího řidiče se snažili zastavit. Ten ale nereagoval a vysokou rychlostí ujížděl dál.

„Policejní vozidlo objel, a to příkopem a polem. Ohrozil i zakročujícího policistu. Po varovných výstřelech použili policisté proti autu služební zbraně. Pachatele pronásledovali a ten nakonec pro poškození vozu musel zastavit. Policisté ho zadrželi,“ dodal policejní mluvčí.

Čtyřiadvacetiletý řidič z Českých Budějovic řekl policistům, že ujížděl proto, aby policisté nezjistili, že má platný zákaz řízení. „Řidič byl obviněn z násilí proti úřední osobě a z maření výkonu úředního rozhodnutí,“ dodal Matzner. Mladíkovi hrozí u soudu až čtyři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám