Hlavní obsah

Mladé maminky chytily v Ostravě o dvě hlavy vyššího prchajícího zloděje

Právo, Denisa Telaříková

Původně to měl být poklidný červencový den dvou žen na mateřské dovolené strávený s dětmi na hřišti poblíž ostravského obchodního centra. Zničehonic se však proměnil v adrenalinový zážitek. Mladé maminky totiž chytily o dvě hlavy vyššího zloděje, který v supermarketu do speciálně upravené tašky nakradl elektroniku i věci z parfumérie.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladé maminky lapily zlodějeVideo: Policie ČR

 
Článek

„Byly jsme se švagrovou na hřišti, kde si naše děti hrály. Najednou jsem uviděla, že ze shopping parku vyběhl muž s taškami a za ním muž z ostrahy, který bohužel upadl. Rozutíkala jsem se z dětského hřiště, abych toho zloděje chytila. Když už jsem ho držela, tak jsem křičela, že ho mám, aby mi šel někdo pomoct. Přiběhla moje švagrová a společně jsme ho zadržely,“ popisovala událost, která se stala 11. července, Silvie Opravilová.

Sedmadvacetiletá žena v tu chvíli vůbec nepřemýšlela nad tím, že by se jí něco mohlo stát. „To mi došlo až později, že mi mohl ublížit. Chtěla jsem prostě pomoci a určitě bych to udělala znovu,“ podotkla mladá maminka, která už jednou zloděje v obchodním centru v Ostravě chytala.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ředitel ostravské městské policie René Dočekal oběma statečným maminkám ve středu poděkoval a předal jim kytice a dárečky.

„To jsem tam pracovala v hračkářství. Tehdy se mi ale zloděje nepodařilo chytit, ale vzala jsem mu batoh, do kterého si nakradené věci ukládal. Tak jsem aspoň zachránila to zboží,“ vzpomínala statečná maminka.

Její švagrová Markéta Opravilová žádný podobný zážitek se zloději dosud neměla. „V tu chvíli jsem spíše reagovala na to, co udělala Silva. Bála jsem se o ni, je taková malá a křehká a chytne takového velkého chlapa. Šla jsem jí prostě pomoct, pak už přiběhl i muž z ostrahy,“ líčila druhá maminka. Naštěstí si na ně zloděj nic nedovolil. Podle jejich slov lapal po dechu po svém zběsilém útěku z marketu. Až poté začal kopat a nadávat mužům z ochranky.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Silvie Opravilová (vpravo) se nebála chytit zloděje vyššího o více než 25 centimetrů. Na snímku se synem Davidem, švagrovou Markétou a synovcem Petrem.

Mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková uvedla, že se jedná o dvaadvacetiletého muže, který se měl již letos v červnu dopustit v ostravských obchodech dalších krádeží.

„Pokud při vyšetřování případu zjistíme, že se jedná o recidivistu, tak mu hrozí vězení až na tři roky. Pokud jde o jeho první krádeže, tak může dostat trest odnětí svobody na dva roky,“ sdělila Holčáková.

Oběma statečným maminkám ve středu dopoledne poděkoval ředitel ostravské městské policie René Dočekal i ředitelka Shopping Parku Avion v Ostravě Kateřina Ježková. „Jsme moc rádi, že v dnešní hektické době nemyslí lidé jen na ochranu svého majetku, ale že dokážou i pomoci druhým. V dnešní společnosti chybí pozitivní vzory. Moc jim za jejich odvahu děkujeme, policie je jim vděčná,“ uvedl Dočekal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám