Hlavní obsah

Mladá žena našla tašku se 77 tisíci korunami. Hluboce se jí klaním, řekl majitel

Pardubice

V Pardubicích žijí poctiví lidé. Měsíc poté, co strážníci zveřejnili poctivého nálezce 17 tisíc korun, zachránila mladá žena místnímu občanovi rovnou 77 tisíc korun, které ztratil cestou od notáře. Odmítla nálezné, jež nakonec stejně dostala.

Foto: MP Pardubice

Mladá žena vrátila muži 77 tisíc korun.

Článek

Dobrou zprávu zveřejnili v pondělí pardubičtí strážníci. Podle nich si pan Rudolf vyřizoval pozůstalost u notáře a po cestě někde ztratil tašku s penězi. Štěstí se na něj ale usmálo v podobě Markéty Vojtíškové, která tašku našla.

Majitel vietnamské večerky našel mezi regály zákazníkovu výplatu. Nálezné odmítl

Krimi

„Byl to takový měkký balíček a tam obrovské množství peněz. Koukala jsem a naštěstí v tom byl i lístek s adresou, a tak jsem si nahlásila pauzu a šla nález odevzdat na městskou policii,“ řekla strážníkům Vojtíšková.

Foto: MP Pardubice

Nalezené peníze.

Strážníci následně našli telefonní kontakt na majitele, který do té chvíle ani netušil, že peníze nemá. Muž se vzápětí dostavil na služebnu. „Cokoliv dobrého si umíte představit, hluboce se jí klaním,“ děkoval nálezkyni majitel peněz.

Mladá žena nálezné odmítla. Šťastný majitel ale trval na tom, že si musí vzít 5000 korun a bankovku jí doslova vnutil. „Určitě vám patří, bez vás bych neměl nic z toho, berte to prosím jako poděkování,“ sdělil pan Rudolf Markétě Vojtíškové.

V polovině prosince strážníci řešili podobný případ. Pan Nguyen našel ve svém obchodě obálku se 17 400 korunami a neváhal ji zanést strážníkům. Nálezné rovněž odmítl.

Reklama

Výběr článků

Načítám