Hlavní obsah

Mladá lupička přepadá výhradně staré ženy

Novinky, Martina Žáčková
UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Staré osamělé ženy si vybírá pro loupežná přepadení zatím neznámá, asi 18letá dívka na Uherskohradišťsku. Od konce února už oloupila či okradla na ulici v Uherském Hradišti, Kunovicích a Uherském Brodě pět žen. Poslední případ se stal v pondělí v 19 hodin v uherskohradišťské ulici Jana Žižky.

Foto: Jan Tykvart

Míra nezaměstnanosti za měsíc březen činila v Plzeňském kraji 7,7 %, což je o 0,5 % méně než v únoru letošního roku.

Článek

"Stejně jako v předchozích případech dívka 73leté ženě přímo před jejím domem vytrhla z ruky tašku, prohledala ji, vzala z peněženky peníze, zbylé věci odhodila a utekla. Žena při napadení po pádu na zem utrpěla lehčí zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření," řekla mluvčí hradišťské policie Jitka Zámečníková.

Důchodkyně při loupeži přišla o 1 200 korun. Své dřívější oběti dívka rovněž buď povalila na zem, nebo se jich zeptala, kolik je hodin, a pak jim tašku vytrhla z ruky.

Vybírá si slabší

Mladá pachatelka je podle výpovědi přepadených žen menší štíhlé postavy. Patrně i proto si vybírá zjevně slabší, subtilní oběti. Má krátké černé vlasy a při posledním přepadení měla na sobě tmavou zimní bundu a přiléhavou sukni.

"Žádáme o pomoc při pátrání svědky. Starší lidé se pak nemusí rozpakovat se na nás obrátit s jakýmkoli podezřením. Pokud je to možné, neměli by chodit ven sami, nebo se alespoň zdržovat v blízkosti jiných lidí. Doporučujeme jim také nenosit u sebe větší částky peněz a kabelku přes rameno," dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám