Hlavní obsah

Mistr světa Sakala: Vydírají mě

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Ruskou mafií a fyzickou likvidací vyhrožoval podle policie padesátiletý muž z Kozlovic na Frýdecko-Místecku bývalému mistru světa ve skocích na lyžích Jaroslavu Sakalovi. Motivem byla údajně žena. Mluvčí novojičínské policie Miroslava Šálková v pátek potvrdila, že 36letý Sakala podal na vyděrače trestní oznámení.

Foto: archív Bonton film

Film Špindl

Článek

Policie se případem nyní zabývá pro podezření z trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci.

K vydírání mělo dojít ve frenštátském baru, který patří právě Sakalovi. "Majiteli baru vyhrožoval usmrcením, újmou na zdraví a způsobením majetkové újmy. Mluvil také o najmutí ruských státních příslušníků a fyzické likvidaci. Tím vzbudil důvodnou obavu o život a majetek, a tak majitel baru celou věc oznámil policii," dodala Šálková.

Sakala se nechtěl k případu vyjádřovat. "Jestli mi nevoláte kvůli sportu, tak mi prosím vás nevolejte. Řeknu vám ale, že mne šíleně vytáčí, jak mohla policie tuto informaci pustit na veřejnost. Je to jen návod dalším vyděračům," řekl Sakala a zavěsil telefon.

ČTK pak řekl, že jde o velice nepříjemnou záležitost. "Kdybych neměl strach, tak se neobracím na policii. Proto jsem to řešil podáním trestního oznámení," uvedl. Na otázku, zda motivem byla žena, řekl: "Je to možné."

Sakala byl v 90. letech skokanskou špičkou

Skokan Jaroslav Sakala se proslavil tím, že v roce 1994 jako první český skokan překonal hranici 200 metrů a ve stejném roce se stal mistrem světa v letech na lyžích. O tři roky později se mu podařilo doskočit až na 202,5 metrů. Pak šla jeho kariéra dolů.

V roce 1998 prodal bronzovou medaili z olympijských her v Albertville a polovinu částky věnoval obci Holčovice na Bruntálsku, která byla o rok dříve postižena katastrofálními povodněmi. Se sportovní kariérou definitivně skoncoval v roce 2002.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám