Hlavní obsah

Mistr převleků vyloupil kvůli dluhům čtyři banky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Padesátiletého muže podezřelého z přepadení čtyř pražských bank zadržela policie přímo u něj doma ve Středočeském kraji. Vyšetřovatelé muže překřtili na „mistra převleků“, protože při každé loupeži používal jiné oblečení, maskoval se kloboukem, kšiltovkou anebo brýlemi. Muž se přiznal, vše vysvětloval tím, že měl velké dluhy.

Policie zatkla pachatele čtyř přepadení bank v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Kriminalisté o případu informovali už ve čtvrtek, muž byl podle nich nebezpečný a stále agresivnější. Na přepadení se vždy převlékl. Při činu jej zachytily kamerové systémy a zveřejnění snímků pomohlo k dopadení.

Foto: Policie ČR

Jeden z převleků použitých při loupeži

„Muže jsme zadrželi na území Středočeského kraje na konkrétní adrese. Lokalizovali jsme ho na základě informace o jeho konkrétním pobytu. Nekladl odpor, byl smířený s osudem. Přiznal se k trestné činnosti, kterou páchal. Hlavním motivem byla jeho finanční situace,“ upřesnil pro Novinky jeden z kriminalistů.

Podle vyšetřovatelů se muž snažil, aby loupeže nikdo nespojoval, a proto si pokaždé pořídil jiné oblečení, které odpovídalo věkově někomu jinému.

Foto: Policie ČR

Jeden z převleků použitých při loupeži

První banku přepadl v pátek 21. června kolem 11:00 v Lidické ulici v Praze 5. Žádal peníze a pokladní pohrozil tím, že má u sebe výbušninu. Peníze mu pokladní ve strachu o svůj život vydala. Stejným způsobem a se stejným výsledkem muž vyloupil v úterý 2. července kolem 11:00 i banku v Lazarské ulici v Praze 2.

Třetí banku údajně navštívil ve čtvrtek 11. července před polednem na Arbesově náměstí v Praze 5. Policie uvedla, že tamní pokladní mu odmítla peníze dát a utekla, proto se muž o den později vrátil do banky v Lazarské ulici. Tehdy ale pokladní vyhrožoval střelnou zbraní a byl mnohem agresivnější. Žena mu posléze do igelitové tašky naskládala peníze a podezřelý odešel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám