Hlavní obsah

Místostarostu ztloukli baseballovou pálkou, šlo o pomstu za volby

Právo, Patrik Biskup
Tachov

Je teprve dva týdny ve funkci a už na vlastní kůži poznal, jak politika bolí. A to doslova. Novopečeného místostarostu Třemešné na Tachovsku Jaroslava Tomana (KSČM) v noci na neděli ztloukli baseballovou pálkou dva mladíci.

Foto: Profimedia.cz

Článek

S otřesem mozku a tržnými ranami na hlavě skončil šestačtyřicetiletý muž v nemocnici, kde je stále hospitalizován. Útok měl být údajně odplatou za volbu nového starosty, při které se Toman přiklonil ke kandidátovi z jiného politického uskupení, než za které sám kandidoval. Případ už šetří policie.

„Před půlnocí někdo zabouchal na dveře mého bytu. Otevřel jsem a na chodbě stáli dva kluci. Zeptal jsem se jich, co chtějí. V tom se na mne vrhli. Nejdřív jsem dostal pálkou jednu přes hlavu a postupně schytal další údery. Pak se mnou ještě vyrazili dveře od sousedova bytu. Ten vyběhl stejně jako moje dcera s přítelem, které ten randál vzbudil,“ popisoval místostarosta dramatické chvilky.

Z úst útočníků prý byl cítit alkohol. „Jinak by do toho takhle ani nešli. Já jsem je poznal, jsou to místní. Jejich rodiče pracovali na obecním úřadě,“ pokračoval Toman. Podle svých slov původně nechtěl incident nikde hlásit.

Když mě přestali mlátit, zůstali stát na schodech a čuměli jako trubky.
Jaroslav Toman

„Když mě přestali mlátit, zůstali stát na schodech a čuměli jako trubky. Nechal jsem je prostě být. Myslel jsem si, že to nějak ustojím. Ráno jsem jel k lékaři na pohotovost, protože mě hrozně bolela hlava, měl jsem pocit, že praskne,“ řekl dále místostarosta.

Pomsta za volbu starosty

Že to souviselo s volbami, pochopil Toman i z řečí, kterými útočníci bití komentovali. „Dokud mě ale k tomu nevyslechne policie, nechci se o motivu příliš podrobně šířit. Je to ale dozvuk volby starosty,“ uzavřel Toman.

A právě starosta Ladislav Kletečka (nez.) byl tím, kdo celou věc policii oznámil.

„V neděli ráno za mnou přišel pan Toman s tím, že v noci ho u něj v bytovce přepadli dva výrostci s baseballovými pálkami. Když jsem ho viděl, úplně jsem se zhrozil, jak je dobitý. Podle ošklivé rány na hlavě jsem si dokonce myslel, že má proraženou lebku. I z jeho chování mi přišlo, že je hodně otřesený. Řekl jsem mu, aby raději vůbec nesedal do auta a nechal se k lékaři odvést. A protože jsem měl strach, aby se útoky vůči němu nestupňovaly, vyrozuměl jsem policii, “ sdělil starosta.

Osobně je také přesvědčen, že za útokem je politika. Při vyrovnané volbě starosty byl hlas pana Tomana rozhodující. „Podpořil mne a to vyvolalo v druhém táboře zlou krev,“ dodal starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám