Hlavní obsah

Místopředsedu Senátu Sobotku vykradli

– LIBEREC
Novinky, Barbora Silná

Vylomený zámek, rozházené zásuvky s písemnostmi, odcizený počítač, dokumenty a dvě láhve whisky z ledničky. Taková byla bilance návštěvy neznámého zloděje, který se vloupal patrně v noci na sobotu do liberecké kanceláře místopředsedy senátu a krajského předsedy ODS Libereckého kraje Přemysla Sobotky.

Foto: Martina Sihelská

Klub je hojně navštěvovaný

Článek

Za poslední týden je to přitom už podruhé, kdy se Sobotka stal terčem zlodějů. Před týdnem mu v pražských Jinonicích někdo ukradl ze služební Škody Octavie autorádio.

"Nechci dávat tyto dva případy do souvislostí, ale na voze nebyly žádné stopy násilí. A tentokrát si kdosi odnesl také jenom část počítače a dokumenty. Možná to před týdnem mělo být varování," zmínil v rozhovoru pro Právo v neděli dopoledne Sobotka.

Zloději šli asi po dokumentech

Počítač přitom obsahoval databázi a veškeré písemnosti týkající se liberecké krajské ODS, seznamy členů a další důležité materiály. "Sice jsem tu neměl nic supertajného, ale byla tam řada dokumentů," shrnul Sobotka.

Na vykradenou kancelář upozornil ODS další z nájemníků v domě. Lapka se do kanceláře dostal vylomením zámku. V první místnosti, kde sídlí asistentka senátora, odnesl ze stolu počítač, ponechal zde ovšem monitor i telefax a další cennější techniku.

V kanceláři senátora, která je umístěna za zasedací místností, byly vyházené zásuvky a rozházené písemnosti. Prostory podle Sobotky ale nejsou napojeny na hlídací bezpečnostní agenturu.

Pomohou kamery? 

"Případ vyšetřujeme. Zjistili jsme, že na místě došlo k vloupání a zatím k tomu nemáme žádné bližší závěry," potvrdil Právu v neděli operační důstojník liberecké policie. Na místě zajišťovali policejní technici stopy, které tu mohl pachatel zanechat.

Sobotkova kancelář sídlí v domě přímo proti liberecké radnici. Před pěti lety sem neznámý vandal před volbami naházel dlažební kostky do oken.

Pachatele útoku se tenkrát nepodařilo vypátrat. Tentokrát si Sobotka slibuje, že by k případnému odhalení pachatele mohly přispět bezpečnostní kamery na Benešově náměstí, které jsou podle něj schopny snímat pohyb v místnosti.

"Pokud budeme mít štěstí, tak třeba byla kamera v inkriminovaný okamžik dobře natočena a třeba policii pomůže ve vyšetřování," dodal Sobotka.

Reklama

Výběr článků

Načítám