Hlavní obsah

Místo taxi si do hospody přivolala policisty, hrozí jí pokuta 200 tisíc

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Z pivnice v Hrušovanech nad Jevišovkou na Znojemsku zamířil v neděli telefonát na tísňovou policejní linku. Ženský hlas operačnímu středisku oznámil, že v hostinci se schyluje ke rvačce. V místě byl ale klid a oznamovatelka chtěla pouze odvézt domů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hlídka, která ke rvačce vyjela, našla klidný lokál. Následoval dotaz, proč žena volala policii. „Vysvětlila, že ji nikdo nechtěl odvézt domů nebo přivolat taxíka. Proto se rozhodla, že pod smyšlenou záminkou přivolá hlídku, která ji určitě ochotně domů dopraví – a navíc zadarmo,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Její předpoklad měl malou chybu. Policisté počínání vyhodnotili jako zneužití tísňové linky a přestupek oznámí Českému telekomunikačnímu úřadu. Snahu o svezení gratis může ocenit sankcí až dvě stě tisíc korun.

Možná po zaplacení pokuty si žena příště již důkladně rozmyslí, na jaké číslo zavolá, když bude potřebovat odvoz z hospody.

Reklama

Výběr článků

Načítám