Hlavní obsah

Migranti vyrazili z jižní Moravy do Prahy taxíkem

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie zadržela na dálnici D1 v Jihomoravském kraji pět migrantů, kteří neměli doklady a jejichž zemí původu je zřejmě Eritrea. Měli podle svých slov namířeno přes Prahu do Německa a na cestu do metropole si vzali taxi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Cizinecká policie zastavila pětici migrantů ve čtvrtek večer, informoval v sobotu mluvčí policie Pavel Šváb. „O podezřelých zákaznících nás informovala dispečerka taxislužby s tím, že vůz směřuje po dálnici na Prahu,” popsal situaci.

Policisté narazili na D1 na čtyři muže a jednu ženu ve věku mezi 20 a 30 lety. Pětice měla podle své výpovědi za sebou plavbu lodí do Itálie, následně je převaděči měli dopravit, každého za 600 euro, do Německa.

„Po delší přestávce v Rakousku je pak převaděči donutili vystoupit z dodávky v Hustopečích. Řidič jim prý sdělil, že jsou v Německu. Po zjištění, že ještě nejsou v cílové destinaci, zvolili pro další cestu taxík do Prahy,” upřesnil Šváb.

Z podvozku českého autobusu v Bratislavě vylezli dva migranti

Evropa

Podle mluvčího jsou nyní zadržení migranti v záchytném zařízení pro cizince a probíhá správní řízení o jejich vyhoštění. „Pravděpodobně budou vráceni do země původu, kterou by měla být Eritrea,” dodal mluvčí.

Policie loni v celém Česku odhalila 4992 cizinců, kteří v Česku pobývali nelegálně, zmínila ČTK. Je to o 254 více než v roce 2017 a o 269 méně než v roce 2016.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám