Hlavní obsah

Migranti ujížděli v mercedesu policii na Vysočině

Velký Beranov

Policie z Velkého Beranova na Vysočině v úterý zadržela na dálnici D1 devět migrantů z Turecka. Jeli v dodávce značky Mercedes a policistům se nejdřív snažili ujet, dostihnout se je podařilo na dálničním odpočívadle.

Foto: Policie ČR

Policie zadržela na dálnici D1 devět migrantů z Turecka

Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Dana Čírtková. Policisté na podezřelé vozidlo narazili v úterý krátce po poledni.

„Hlídka se snažila zastavit k provedení silniční kontroly vozidlo Mercedes Vito Tourer se slovenskou registrační značkou. Vozidlo odmítlo na pokyn hlídky zastavit,” uvedla mluvčí s tím, že auto se podařilo zastavit na dálničním odpočívadle na 111. kilometru ve směru na Prahu.

Při prověřování se ukázalo, že devět migrantů ve věku 20 a 43 let původem z Turecka mělo namířeno do Německa. Neměli u sebe cestovní pasy, jen jeden z nich měl bulharský občanský průkaz, který byl zřejmě padělaný.

Kamion s nábytkem ukrýval migranty. Cesta skončila na D1

Krimi

Za volantem podle mluvčí seděl 58letý muž, který je nyní podezřelý z organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.

Policie s migranty zahájila správní řízení a umístila je do zařízení pro zajištěné cizince.

Foto: Policie ČR

Policie na dálnici D1 na Vysočině zastavila auto s migranty z Turecka

„Řidič vozidla byl po provedených procesních úkonech v trestním řízení, se souhlasem státního zástupce, propuštěn na svobodu," dodala Čírtková.

Reklama

Související články

Putování Syřanů skončilo u Blučiny

Mezi Blučinou a Měnínem na Brněnsku zadrželi policisté v pátek v podvečer 14 migrantů. Skupina Syřanů se na naše území dostala zatím nezjištěným způsobem,...

Výběr článků

Načítám