Hlavní obsah

Michal s Vondráčkovou opět u soudu vyhráli

– PRAHA
Právo, tom

Martin Michal spolu se svou manželkou Helenou Vondráčkovou ve středu vyhrál další soudní při v jejich tažení proti pomluvám v bulvárních denících. Deník Blesk musí dvojici za článek, ve kterém se psalo, že Michal má problémy a není psychicky zdráv, zaplatit čtvrt miliónu korun.

Článek

"Jsem svým způsobem spokojen, protože nám soud dal za pravdu. Na druhou stranu si myslím, že to, co musí vydavatel zaplatit, je pro něj minimální částka, takže bude o mě a ženě klidně znovu psát ve stejném duchu. Tiskový zákon je u nás příliš liberální, nikde ve světě by si takovou špínu nedovolili," řekl Právu Michal.

Manželé v žalobě na ochranu osobnosti požadovali milión korun, pražský městský soud jim však přiřkl odškodnění jen ve čtvrtinové částce.

Deník v listopadu 2003 napadl Michalovo duševní zdraví, odvolával se na posudek známého pražského psychiatra Jana Cimického. "Martin je neurotický člověk, který má občas prudké reakce. Je někdy až moc přecitlivělý, a tak i na malý podnět reaguje prudkou bouří. Kdysi se tomu říkalo neurotický moment. Zároveň ho ale naopak velký podnět může zanechat v klidu," psal Blesk.

Na psychiatrii se nikdy neléčil

"Pan Cimický nám poslal osobní dopis, že s Bleskem vůbec na toto téma nemluvil," uvedla již před časem populární zpěvačka s tím, že její muž se nikdy na psychiatrii neléčil. "Jako bývalý pilot musel absolvovat náročné psychotesty velice často a nikdy s tím neměl problémy," řekla Vondráčková, která vždy stojí nekompromisně za svým mužem.

Podle právní zástupkyně Blesku nebyly návrhy žalobců přiměřené ani odůvodněné.

Advokátka Blesku upozornila, že Vondráčková s Michalem jsou osobami, o něž má veřejnost zájem, a musí tedy počítat s tím, že se objeví i informace z jejich soukromí. Podle názoru soudu však musí i bulvární tisk respektovat určitou intimitu i u celebrit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám