Hlavní obsah

Měla jsem panáka rumu a pivo, tvrdila na Andělu matka s 2,4 promile a tříletým dítětem

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Strážníci kontrolovali v neděli vpodvečer na pražském Andělu ženu, která byla podle nich viditelně opilá, přičemž kolem ní pobíhalo její tříleté dítě. Dechová zkouška na alkohol ukázala 2,4 promile. Žena tvrdila, že vypila jeden rum a jedno pivo. Případ si převzala státní policie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Oznámení o podnapilé ženě s malým dítětem u tramvajové zastávky Anděl jela prověřit autohlídka městské policie v neděli po 19. hodině,“ sdělila mluvčí strážníků Jiřina Ernestová.

Její kolegové našli na lavičce u zastávky celkem tři opilé lidi. „Během prokazování totožnosti 33letá žena strážníkům potvrdila, že je matkou dítěte, a na dotaz, zda požila alkoholický nápoj, uvedla, že vypila panáka rumu a jedno pivo,“ upřesnila mluvčí.

Dechová zkouška ale ukázala hodnotu přes 2,4 promile, což odpovídá většímu množství alkoholu. „Případ si k dalšímu šetření převzali státní kolegové,“ dodala Ernestová.

Podle další mluvčí strážníků Ireny Seifertové bylo o dítě postaráno a matka na tom nebyla až tak zle, aby musela na záchytku.

„V těchto případech je hlavně potřeba postarat se o dítě. Obvykle je kontaktován někdo z rodinných příslušníků,“ sdělila s tím, že někdy je přivolán rovněž pracovník sociálky.

Reklama

Výběr článků

Načítám