Hlavní obsah

Matka neposílala dceru do školy, půjde za to do vězení

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Nezájem o výchovu vlastní dcery se nevyplatil devětapadesátileté Soně Gažiové z Brna. Její tehdy patnáctiletá dcera Soňa se od dubna 2005 do listopadu téhož roku takřka neukázala ve škole. Krajský soud za to poslal matku na 10 měsíců do vězení za ohrožování výchovy mládeže.

Foto: ČTK

Ilustrační foto.

Článek

"Nezajišťovala docházku svého dítěte do školy, umožnila jí zahálčivý život. A vzhledem k tomu, že paní obžalovaná splnila podmínky recidivy, protože už byla za stejnou i majetkovou trestnou činnost odsouzena, je na místě uložení nepodmíněného trestu,“ řekl v rozsudku předseda senátu Jiří Šoukal.

Městský soud v Brně totiž ženě uložil v červnu loňského roku podmíněný třináctiměsíční trest se zkušební dobou šedesáti měsíců. Proti verdiktu se ale státní zástupkyně odvolala a soud trest skutečně zpřísnil.

Matka prý o dceřině záškoláctví nevěděla

Gažiová se hájila, že o záškoláctví dcery neměla potuchy. "Bylo jí už patnáct, tak jsem si myslela, že má základku hotovou. Nevěděla jsem, že do školy nechodí,“ snažila se obhájit matka.

Soudy se už před několika lety stejnou rodinou pro stejné problémy zabývaly, tehdy ale Gažiová vyvázla bez trestu, protože pobývala ve vězení a na děti tak nemohla dohlížet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám