Hlavní obsah

Matce mrtvého kojence nabízela nedávno sociálka azylové bydlení

Mělník

O matku, jejíž čtyřměsíční dítě zemřelo o víkendu na Mělnicku, se v předešlých týdnech starali sociální pracovníci. Ti podle krajského úřadu nechybovali, jejich postup úřad přezkoumal. Informovala o tom v pondělí mluvčí mělnického úřadu Barbora Walterová.

Policie na místě nálezu tělaVideo: Aktu.cz

 
Článek

Mělnický Orgán sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) 11. května zajišťoval péči i bydlení pro matku s dítětem.

„Celou dobu byla spolupracující, dítě bylo shledáno zcela v pořádku. Matce bylo poskytnuto kompletní sociální poradenství a bylo jí nabídnuto ubytování v azylovém domě," uvedla mluvčí.

Smrt kojence na Mělnicku: Policie prověřuje nedbalost matky

Krimi

Podle ní bylo dítě na základě dalších získaných informací převezeno pracovníky OSPOD Mělník a předáno do péče širší rodiny 13. května.

„Dítě bylo na rodinu i prostředí od narození zvyklé. O dalším výkonu sociálně-právní ochrany byl vyrozuměn místně příslušný OSPOD podle místa trvalého pobytu dítěte, který převzal další výkon ochrany dítěte," dodala mluvčí.

Foto: Aktu.cz

Policisté našli v sobotu odpoledne dítě mrtvé

Mrtvého čtyřměsíčního kojence nalezli policisté po rozsáhlém pátrání v sobotu u Hořína, v pátek jeho matka ohlásila, že dítě i s kočárkem zmizelo. Podle některých médií měla žena problémy s drogami a péči o syna nezvládala.

Pitva vyloučila násilnou smrt dítěte na Mělnicku. Policie všechny vyslýchané propustila

Krimi

Násilnou smrt a cizí zavinění policie vyloučila v neděli na základě výsledků pitvy, nyní prověřuje další okolnosti smrti dítěte včetně možnosti, zda roli nehrála nedbalost. Policie bližší informace zatím neuvedla vzhledem k citlivosti případu a s ohledem na pozůstalé.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám