Hlavní obsah

Maskovaný stařík ničil o půlnoci sousedovi trávník

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Scéna jako ze špatné komedie se naskytla před očima dvaašedesátiletého muže z Tvarožné na Brněnsku, kterého probudily v úterý před půlnocí podivné zvuky linoucí se ze zahrady. Když vyhlédl z okna, spatřil postavu s obličejem maskovaným šálou, kterak pobíhá po trávníku před domem a polévá ho tekutinou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rozčilený majitel domu neváhal, vyběhl ven a na zakuklence z plných plic zařval. Zahradní škůdce se tak vyděsil, že mu spadla šála ledabyle omotaná kolem obličeje a to majiteli domu stačilo, aby v nezvaném hostu poznal třiaosmdesátiletého muže, s nímž již roky nemá zrovna přátelské vztahy.

„Senior se k podivné akci, která měla být odplatou za dávný nevyřízený spor, později na policejní služebně přiznal. Nyní je tedy stíhán za poškození cizí věci,“ konstatoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Podobné sousedské spory nejsou pro jihomoravskou policii žádnou ojedinělou věcí. Podobně jako rozkacený stařík se zachoval nedávno v Ivančicích osmadvacetiletý muž, který řešil sousedské spory tím, že polil neznámou tekutinou vzrostlé túje u domu pětasedmdesátiletého muže.

„V nedaleké obci Hlína, v části s rekreačními chatami, zase trápí majitele rekreačního objektu nepochopitelně řádící, zatím neznámý pachatel. Ten totiž sedmašedesátiletému majiteli opakovaně na zahrádce u jeho chaty vytrhal rostliny ze záhonů a naházel je do studny,“ dodal Malášek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám