Hlavní obsah

Martin Maxa se zpovídá ze zbití bývalého policisty

– OSTRAVA
Právo, Novinky, Aleš Honus

Z incidentu v luxusním ostravském hotelu Imperial, který se odehrál na závěr finále soutěže Missis 2004, se od pondělka před Okresním soudem v Ostravě zpovídá zpěvák Martin Maxa. Podle obžaloby na galavečeru fyzicky napadl 31letého bývalého policistu Martina Hejska z Plzně. Zpěvák tvrdí, že se pouze zastal mladé ženy, kterou Hejsek ponižoval a bil.

Foto: archiv Zlin Design Week
Článek

Incident se odehrál 7. února těsně před půlnocí v hotelovém baru po vyhlášení výsledků soutěže. Všichni se shodují, že Hejsek vběhl do poloprázdného baru, kde si jeho bývalá družka Gabriela Tauberestová povídala se zpěvákem Maxou. Další vývoj událostí už ale popisuje každý jinak.

"Hejsek vběhl do baru a dal jí tři rány pěstí do obličeje. Pak chytil ženu za vlasy a táhl k výtahu, kde ji dále napadal. Nemohl jsem se na to dívat," řekl Maxa v pondělí soudu. Hejska prý chtěl od ženy oddělit. V tom mu údajně pomáhal i další obžalovaný Jiří Polák, který stál náhodou opodál.

Hejsek přiznal jednu facku

Oba však byli o několik týdnů později obviněni z trestných činů výtržnictví a z pokusu o ublížení na zdraví, protože policie se přiklonila k Hejskově verzi. Hejsek v pondělí u soudu přiznal, že bývalou přítelkyni u baru opravdu napadl. Prý to byla ale jen jediná facka. "Vadilo mi, že se nechovala podle mých představ. Nechala se od Maxy osahávat na zadku a na prsou. Byla úplně opilá," řekl Hejsek.

Pak prý svoji družku odvedl k výtahu, kam se za nimi přiřítil Maxa. "Křičel - pusťte mne na něj, on mlátí ženský. Chytil mne do kravaty, až jsem spadl na zem, a pak do mne začal kopat. Mířil do celého těla, navíc mi špičatou botou rozkopnul ret," popisoval Hejsek.

Maxa popřel, že by se vůči Hejskově družce dopustil intimností. "Vždyť jsem ji znal sotva deset minut. Tohle přece nemám zapotřebí," řekl zpěvák Právu. Vypovídat měla i Tauberestová, kvůli které se muži poprali, na líčení ale z neznámých důvodů nepřišla.

Kamarádka napadené stojí za Maxou

Jako svědkyni si ale soud předvolal další z finalistek soutěže Zdenku Molovou, která v inkriminovanou dobu byla také u baru. Ta potvrdila Maxovu verzi. "Hejsek se přiřítil bez varování a dal Gábině tři rány do obličeje. Všichni jsme na to koukali jako blázni. Nedovedu pochopit, proč dnes u soudu nestojí Hejsek, ale Maxa. To byl jediný chlap, který se jí zastal," uvedla Molová.

Dodala, že Hejsek svoji partnerku později znovu zbil v hotelovém pokoji. "Se vším se mi svěřila. Po těle měla obrovské modřiny a zalehlo ji v uchu. Radila jsem ji, ať jde k lékaři, ale měla strach," řekla Právu Molová.

Voják svědčí proti Maxovi

Před soudem vypovídal také člen ochranky náčelníka generálního štábu Pavla Štefky, který byl náhodou při incientu přítomen. Potvrdil, že zpěvák Maxa, který před soudem vystupuje pod svým občanským jménem Ivan Varga, opravdu Hejska kopal do celého těla, a to v době, kdy ležel na zemi.

"Přivolal jsem kolegu a Vargu jsem z něj sundal a odtáhl pryč," řekl voják. Hlavní líčení s Martinem Maxou a Jiřím Polákem pokračuje v úterý výslechem dalších svědků a poté bude odročeno. Advokát obžalovaných řekl, že bude navrhovat výslechy několika dalších svědků, kteří potvrzují Maxovu verzi a které policie v přípravném řízení nevyslechla.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie obvinila Maxu za rvačku na Missis 2004

Zpěvákovi Martinu Maxovi hrozí dva roky vězení. Policie ho totiž obvinila ze dvou trestných činů, kterých se měl dopustit v souvislosti s únorovou rvačkou...

Výběr článků

Načítám