Hlavní obsah

Manželku postříkal hasičákem a pak ji zkopal, pěstí dostal i policista

Právo, pab
Domažlice

Až deset let vězení hrozí 36letému muži z Holýšova na Domažlicku za pokus těžké újmy na zdraví. Jako smyslů zbavený napadl stejně starou manželku, kterou nejprve postříkal hasicím přístrojem a pak ji zkopal. Ránu pěstí od něho schytal i jeden ze zasahujících policistů, které zavolali sousedé.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž na ženu zaútočil nejprve v bytě, kde po ní stříkal hasicím přístrojem, nadával jí a mlátil ji. Když napadená utekla před dům, hodil po ní z okna žehličku, rychlovarnou konvici a hasičák. Pak vyběhl ven a na ulici ji kopal do břicha,“ popsal běsnění agresora domažlický policejní šéf Lubomír Martinec.

Když policisté přijeli na místo, útočník odmítl prokázat svoji totožnost a z místa se snažil odejít. „Policisté mu v tom chtěli zabránit, on jednoho z nich udeřil pěstí. Pak dostal pouta,“ dodal Martinec.

Muž byl obviněn z trestných činů pokusu těžké újmy na zdraví, výtržnictví, nebezpečné vyhrožování a násilí proti úřední osobě. Státní zástupce podal na obviněného muže návrh na uvalení vazby, o kterém bude soud rozhodovat během úterního dne.

Reklama

Výběr článků

Načítám