Hlavní obsah

Manžela miluji, popřela vinu žena obžalovaná z přípravy nájemné vraždy

Právo, Petr Kozelka
Brno

Případ jako z hollywoodského thrilleru rozplétá brněnský krajský soud. V hlavních rolích jsou postarší milionář, jeho výrazně mladší žena údajně dychtící po mužově smrti a manželčin mladý milenec neštítící se prý svrhnout manžela své lásky do propasti. Tak popisuje příběh státní zastupitelství, obžalovaná žena ale před soudem odmítla, že by plánovala manželovu smrt. Naopak tvrdí, že ho miluje.

Brněnský soud pokračuje v projednání případ pokusu o vraždu podnikatele Video: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Manželce a jejímu milenci hrozí až dvacet let vězení. Osmatřicetiletá žena podle obžaloby slíbila svému milenci 50 milionů korun za vraždu 71letého manžela, motivem přitom mělo být podle vyšetřovatelů velké dědictví. Milenec, osmadvacetiletý Josef Kopriva, na ďábelský plán podle obžaloby kývl.

Žena před soudem jakoukoli vinu při mnohahodinové výpovědi rezolutně odmítla. „S manželem jsme měli dobrý vztah. Jeho smrtí bych ztratila člověka, kterého miluju. Pokud bych byla tak zvrhlá a vypočítavá, bylo by pro mne lepší manžela nechat žít,“ tvrdila u soudu.

Svého milence pak popisovala téměř jako nesnesitelného člověka. „Seznámili jsme se v baru, věděl o mně spoustu věcí. Pak u mě přespával a nakonec se nastěhoval ke mně bez mého vědomí. Neměla jsem srdce ho vyhodit, když na to téma přišla řeč, tak brečel a přemlouval mě. Nakonec i náš poslední pohlavní styk byl vynucený,“ tvrdila žena.

Brněnský soud projednává případ pokusu o vraždu podnikateleVideo: Miroslav Homola, Právo

Kopriva pozorně poslouchající její výpověď z lavice obžalovaných přitom neustále nesouhlasně kroutil hlavou, rozhazoval rukama a snažil se něco vysvětlovat svému strážnému.

Kopriva podle obžaloby vylákal loni na začátku listopadu manžela své milenky na okraj Brna k lomu Hády. Tam ho podle státního zástupce povalil a shodil do hlubiny, manželovi se ale podařilo zachytit kousek pod okrajem lomu. [celá zpráva]

Záchrana důchodce sraženého do lomuVideo: Miroslav Homola, Policie ČR, Právo

Kopriva se ho podle obžaloby snažil skopnout, ale něco ho vyrušilo, proto utekl. Muže visícího na srázu našli dva kolemjdoucí, kteří zavolali policii a zároveň se ho snažili držet za ruce, aby nespadl. Seniora tehdy vytáhli i díky policistovi, který se k němu spustil na provaze. Případ bude senát soudce Miloše Žďárského opět rozplétat na konci ledna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám