Hlavní obsah

Manžel ústavní soudkyně je nepolepšitelný, znovu sedl za volant opilý

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Učitel hudby Aleš Terš nedělá zrovna dobrou reklamu své ženě, ústavní soudkyni Vlastě Formánkové. Poté, co ho loni v listopadu strážci zákona načapali opilého, jak řídí manželčino služební vozidlo, uvízl v policejní síti znovu.

Článek

A to ze stejného důvodu, jen s tím rozdílem, že teď šoféroval soukromé auto. Při kontrole na Domažlicku nadýchal přes půldruhého promile alkoholu.

„Ve středu kolem jedenácté hodiny dopoledne stavěla hlídka 58letého řidiče v obci Brůdek. Muž za volantem Toyoty Yaris na sebe upoutal pozornost tím, že při vyjíždění z vedlejší silnice nedal přednost jinému vozidlu. Kromě toho neměl ani rozsvícená světla,“ uvedla Dagmar Brožová z domažlického policejního ředitelství s tím, že policisté řidiče vyzvali ke zkoušce na alkohol.

„Dali mu dýchnout dvakrát, poprvé přístroj ukázal hodnotu 1,48 promile a při opakovaném měření pak 1,63 promile,“ upřesnila Brožová. Terše policisté odvezli do nemocnice na vyšetření spojeného s odběrem krve.

„V případu jsme již zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřela Brožová.

Hrozí mu podmínka

Za opakovaný prohřešek teď hrozí Teršovi přísnější trest. Předešlý průšvih pocítil jen na peněžence a řidičák dostal zpátky po půl roce. Tentokrát může manžel soudkyně dostat i podmíněný trest vězení a za volant si nesedne minimálně rok.

Terš má pracovní smlouvu uzavřenou se Základní uměleckou školou v Domažlicích, kde vyučuje hru na violoncello a klávesové nástroje.

Už při prvním selhání to měl nahnuté a vypadalo to, že dostane padáka.

Tehdejší ředitelka mu dala ještě jednu šanci. „Je to pro mne nová informace. Oficiálně zatím nevím nic, ani pan Terš se mnou o tom nemluvil. Takže zatím se k tomu vyjádřit nemohu, musím si rozmyslet další postup,“ reagoval v pátek ředitel školy Josef Kuneš.

Terš s Formánkovou mají v Brůdku chalupu, podle místních na ni jezdí často. U lidí je Terš oblíbený hlavně proto, že v místním kostelíku organizuje koncerty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám