Hlavní obsah

Manažerku ze Západočeské univerzity stíhá policie za podvod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Až na pět let ve vězení může skončit dnes již bývalá vysoce postavená manažerka Západočeské univerzity v Plzni, kterou podle zjištění Práva policisté obvinili z podvodu. Toho se měla dopustit ještě v průběhu svého působení ve funkci, kdy svému známému měla nechat proplatit faktury za fiktivní práce a svého zaměstnavatele tak připravit o nejméně stotisíc korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zahájili jsme trestní stíhání 72leté ženy a o šest let mladšího muže z přečinu podvodu. Obviněný muž v září loňského roku vystavil dvě faktury na částky 58 a 42 tisíc korun za údajně provedené zednické práce v jedné z budov. Obviněná žena, přestože věděla, že práce nebyly vůbec provedeny, nechala faktury proplatit,“ uvedla k případu plzeňská policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Podvodníci volají lidem jménem ČNB a lákají z nich údaje o účtech a kartách

Ekonomika

Doplnila, že trestní oznámení podala poškozená organizace, když zjistila nesrovnalosti při kontrole zadávání a fakturaci veřejných zakázek.

Tresty vězení za dotační podvod kolem zdravotně postižených platí, potvrdil Nejvyšší soud

Krimi

„Při běžné kontrolní činnosti jsme zjistili nesrovnalosti, které jsme následně nechali prověřit auditem. Z jeho výsledku jsme vyvodili personální důsledky a podali podnět orgánům činným v trestním řízení,“ reagovala na dotaz Práva mluvčí Západočeské univerzity Šárka Stará s tím, že bližší informace zatím nemůže sdělit s ohledem na probíhající policejní vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám