Hlavní obsah

Mám nůž, hrozil prodavačce lupič a vyndal penis. Dříve byl souzen za podvod

– Praha
Novinky, kub

Pražští kriminalisté hledají oběti třiačtyřicetiletého muže, kterého podezírají z loupežného přepadení obchodu a podvodu. Obviněný muž měl již v minulosti problémy se zákonem a soud ho nyní poslal do vazby. Vyšetřování loupeže přineslo podezření, že se recidivista rovněž vydával za pracovníka rádia, který za peníze umí pomoci při získání výhry v rozhlasové soutěži.

Foto: Policie ČR

Policie hledá oběti muže obviněného z podvodu a loupeže.

Článek

Vyšetřování podezřelého muže pro kriminalisty začalo podle jejich mluvčího Tomáše Hulana loni 20. prosince, kdy došlo k loupežnému přepadení v jednom z obchodů v ulici Na Florenci. „Do liduprázdného obchodu přišel neznámý muž, který si nejprve prohlížel nabízený sortiment. Ve chvíli, kdy si byl zcela jist, že je v obchodě pouze on a prodavačka, zaútočil,“ popsal incident mluvčí.

„Od regálu se otočil na ženu za pultem a pravil: ‚Dej mi peníze‘, načež vyndal z kalhot svůj penis a dodal: ‚Mám u sebe nůž‘. Zda sám lupič neunesl tíhu okamžiku a omylem sáhl do kalhot jinam, než chtěl, je otázkou,“ zmínil mluvčí.

Prodavačka byla chováním násilníka šokovaná a dala mu z kasy tisícovku. Muž bankovku vzal a zmizel neznámo kam. Kriminalistům se ho ale podařilo zadržet a obvinit počátkem ledna. „Jelikož se u obviněného nejedná o první kolizi se zákonem, je stíhán vazebně,“ upřesnil Hulan.

Poškozeným tvrdil, že komu se podaří najít promo auto, ten vyhraje desítky tisíc.
Tomáš Hulan, mluvčí policie

Při prověřování případu narazili policisté na další podezření. Muž se podle nich vydával za zaměstnance známého rádia a mámil pomocí smyšlené legendy z vytipovaných lidí peníze. Jméno rozhlasové stanice policie nesdělila.

„Poškozeným tvrdil, že rádio, ve kterém je zaměstnán, posílá každý den své promo auto do ulic metropole, pokaždé na jiné místo, a posluchačům vždy dají nějaký čas a indicie k tomu, toto auto najít. A komu se to podaří, ten vyhraje hotovost v řádu desítek tisíc korun,“ řekl mluvčí.

Podvedených je zřejmě víc, naznačuje vyšetřování

Muž napáleným podle policie nabízel informace, který den a kde má výherní auto být, za což chtěl poplatek na ruku a polovinu výhry. „Díky tomu si odnášel hotovost ve výši tisíce a více korun, to podle toho, jak moc byla jeho oběť v danou chvíli solventní,“ uvedl Hulan.

Pro policisty je obviněný známou firmou a za podvod podobného ražení byl podle mluvčího v minulosti také soudně trestán. „Kriminalisté se domnívají, že podvedených by mohlo být mnohem víc, proto nyní vyzývají každého, kdo se s tímto mužem potkal a byl jím stejným nebo podobným způsobem podveden, ať se jim přihlásí prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám