Hlavní obsah

Makléřce realitky shořelo auto, policie připouští konkurenční mstu

Právo, Aleš Honus
TŘINEC

Luxusní automobil BMW, který patří makléřce třinecké realitní kanceláře Sting Gabriele Palochové, podpálil v noci na pátek neznámý pachatel. Motivem je patrně vyřizování účtu mezi konkurenčními firmami.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policie případ vyšetřuje.

Článek

Po nečekaném pádu ostravské realitní kanceláře Rekin, která začátkem týdne zavřela všech sedm poboček, se tak situace na trhu s nemovitostmi na Ostravsku přiostřuje. Auto makléřky RK Sting začalo hořet ve čtvrtek pozdě večer na parkovišti před věznicí v Karviné.

"Ještě před příjezdem hasičů provedli lokalizaci požáru příslušníci vězeňské stráže, kteří požár zpozorovali. Hasiči pak oheň dohasili vodou,“ řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Policie potvrdila, že žhářský útok se škodou přes milión korun může mít souvislost s krachem realitní kanceláře Rekin, která údajně dluží klientům několik desítek miliónů korun. Majitel realitní kanceláře Sting se totiž nechal ve čtvrtek slyšet v médiích, že pád konkurenční firmy alespoň pročistí trh s nemovitostmi a tak se "oddělí zrno od plev“.

Nadřízení makléřky připouští pomstu

Že by mohlo jít o pomstu za tento výrok, připouštějí i nadřízení poškozené makléřky. "Samozřejmě mne to napadlo, ale je to určitá spekulace, pro kterou nemám žádný důkaz,“ řekl výkonný ředitel RK Sting Michal Pitucha. Dodal, že žena, na jejíž soukromé auto žhář zaútočil, je velmi dobrá obchodnice a byla dokonce pět let po sobě vyhodnocena jako nejlepší makléřka.

Gabriela Palochová se nechce o útoku bavit a tvrdí, že nechápe, jaký mohl mít pachatel motiv. "Nikomu jsem neublížila, tak nevím, proč to někdo udělal. A nezlobte se, jsem z toho v šoku, takže nechci nic říkat,“ řekla. Jak Právo již informovalo, realitní kancelář Rekin zavřela začátkem týdne všechny své pobočky na severu Moravy a ve Slezsku.

Policie již eviduje několik trestních oznámení klientů, kteří firmě svěřili různě vysoké zálohy na nákup nemovitostí. O tom, že realitní kancelář je před krachem, se velká část jejích zaměstnanců dozvěděla až v úterý. "Přišla jsem ráno do práce a zjistila jsem, že je zamčena kancelář. O tom, že jsou problémy s penězi, se vědělo, ale vedení nás opakovaně ujišťovalo, že se nic neděje,“ řekla jedna z makléřek.

Šéf konkurence se zhroutil

Provozní ředitel Rekinu Jaroslav Ovšák se pod tíhou událostí zhroutil a je na nemocenské. "Rád bych vám k tomu něco řekl, ale jsem pod prášky. Takže nevím, jestli by vám taková výpověď k něčemu byla,“ řekl. Podle některých informací má firma obrovské množství nesplacených závazků, kterým není schopna dostát.

"Mluví se o čtyřiceti až padesáti miliónech, které firma zadržuje klientům. Ti jsou pochopitelně naštvaní, mám dokonce informaci o tom, že jednomu makléři rozbili auto a dalšímu zabořili do auta krumpáč,“ řekl zaměstnanec jedné z ostravských realitních kanceláří.

Jeho informace ale policie nepotvrdila. Majitelkou společnosti Rekin je podle obchodního rejstříku Silvie Pešátová. Ta je také jednatelkou firmy Super Finance, která poskytuje služby v oblasti financování nemovitostí, hlavně v oblasti hypotéčních úvěrů. Po uzavření poboček Rekinu přestaly fungovat také telefony firmy Super Finance.

Reklama

Výběr článků

Načítám