Hlavní obsah

Majitel rybníka revolverem bránil svůj pozemek před třemi mladíky

Novinky, kub

Karvinská policie obvinila sedmačtyřicetiletého muže z Petřvaldu na Karvinsku z nebezpečného vyhrožování. Podle vyšetřovatelů se dostal v neděli do konfliktu s trojicí mladíků, kteří měli údajně v plánu vstoupit na jeho pozemek, aniž by jim to dovolil. Muž varovně střílel z revolveru. O střelbě po dětech informovala rovněž policie z Karlových Varů, kde mladík střílel po žácích na fotbalovém tréninku airsoftovou zbraní.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Incident v Petřvaldu se odehrál v neděli odpoledne, kdy muž zaznamenal skupinku tří mladíků (15, 16 a 17 let), kteří přicházeli k jeho zahradě. „Nejspíše se mu vysmívali, že večer zajdou na jeho rybník. Muž v rozčilení sedl do vozidla, mladíky dojel a vystoupil,“ popsala v úterý mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Muž měl podle ní v ruce revolver, ze kterého vystřelil do silnice. Dva z mladíků utekli, třetího muž chytil v rozčilení pod krkem a odtáhl ho mimo silnici. Tam znovu vystřelil, tentokrát do pohozené prázdné plechovky. „Během svého jednání mladíkovi řekl, že si svůj majetek bude bránit a že jim opravdu ublíží. Nikdo nebyl zraněn. Muž se doznal a svého jednání litoval. Přiznal, že je zoufalý z neustálého poškozování svého majetku,“ upřesnila mluvčí.

Policisté muže na místě zadrželi, přičemž jim dobrovolně odevzdal revolver typu Flobert 6 mm. „Policejní komisař muže obvinil ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování. Trestní sazba přečinu je odnětí svobody až na tři léta,“ dodala Viačková.

Střelba na malé fotbalisty

O případu střelby po dětech informovala v úterý rovněž karlovarská policie, která obvinila z ublížení na zdraví a výtržnictví pětadvacetiletého muže. Ten podle policie v polovině dubna střílel airsoftovou zbraní z polootevřeného okna v bytě v ulici Vančurova na žáky, kteří měli zrovna fotbalový trénink.

„Plastové kuličky vystřelené z této zbraně je opakovaně zraňovaly na různých místech těla. Poškozeným bylo střelbou způsobeno bolestivé poranění v místě zásahu. Střelec byl policisty následně po střelbě zadržen a převezen na policejní služebnu,“ sdělila mluvčí policie Zuzana Týřová. Obviněnému hrozí až pětileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám