Hlavní obsah

Majitel pronásledoval u Prahy zloděje svého auta. Vůz získal zpět

– Praha
Novinky, jap

Pravděpodobně dva zloději ukradli v neděli večer zaparkovaný Range Rover před domem na okraji Davle na Praze-západ. Majitel vozu si jich ale všiml a začal je pronásledovat. Auto po několika stovkách metrů ztratilo výkon a zloději utekli.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloději utekli po nehodě kradeného auta v DavliVideo: Novinky

 
Článek

Muž si na okraji Davle všiml, že mu někdo od domu odjíždí s jeho Range Roverem. Nasedl proto do dalšího vozu a vlastní ujíždějící vozidlo pronásledoval. Po několika stovkách metrů se auto pokusil zastavit, řidič kradeného vozu ale zareagoval tak, že do něj naboural a dále ujížděl směrem na Prahu.

Kamaráda nutili s pistolí u hlavy, aby je odvezl s lupem. Policie obvinila dva recidivisty

Krimi

Majitel na místě nehody uvedl, že věděl, že zloděj daleko nedojede. Po jisté době prý začne systém v autě automaticky ztrácet výkon. Policii muž řekl, že jde o závadu. „Policistům majitel uvedl, že je to nějaká závada a ne systém,“ řekla Novinkám mluvčí policie Markéta Johnová.

Zloděj s vozem o několik stovek metrů dále opravdu zajel do slepé ulice, společně s dalším člověkem vyskočil z vozu a dal se na útěk do kopce směrem na Sloup.

Kradený Range Rover však podezřelí nezabrzdili, a ten se tak z kopce rozjel dolů a naboural do zaparkovaného vozu.

Přes plot letěl meč, socha i svícny. Kamera zachytila podezřelého muže na faře v Praze

Krimi

Přivolaní policisté povolali vrtulník s termovizí a policejního psovoda. Zatímco posádka vrtulníku propátrávala lesy v okolí Davle, policejní psovod se služebním psem vyrazil ve směru útěku dvojice.

„Po podezřelých byla vyhlášena pátrací akce za pomocí vrtulníku a psovoda. Pátrání ale bylo negativní. Policisté se případem dále zabývají,“ potvrdila Johnová.

Policisté zadokumentovali nehody a mimo ně se budou zabývat také samotnou krádeží vozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám