Hlavní obsah

Magistrát si došlápne na otevřenou restauraci, která hostila Prymulu s Faltýnkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pobytem ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) a Jaroslava Faltýnka (ANO) v restauraci na pražském Vyšehradě se bude zabývat správní orgán magistrátu. Oznámil to primátor Prahy Zdeněk Hřib na Twitteru.

Foto: Novinky

Páteční (23. října) titulka deníku Blesk

Článek

„Magistrát povede správní řízení s právnickými a fyzickými osobami ve věci porušení vládních nařízení týkajících se restaurace Rio's. I když si zjevně někdo myslí, že někteří lidé jsou si rovnější, pravidla tady stále platí pro všechny stejně,“ uvedl Hřib.

Prymula přistižen v noci v restauraci a bez roušky

Domácí

Policie na Twitteru následně uvedla, že informaci o případu získala z médií. „Věcně příslušnými správními orgány k prošetření této události jsou pražský magistrát a krajská hygienická stanice. Předpokládáme, že se věcí již zabývají z úřední povinnosti,” konstatovala policie.

Porušení týkající se nošení roušek může stát oba politiky až 10 tisíc korun. V případě restaurace je sankce u správního orgánu až ve výši tři miliony korun.

Opozice Prymulovi: Okamžitě odstupte

Domácí

Ministr zdravotnictví navštívil v noci na čtvrtek restauraci na pražském Vyšehradě, která měla být v rámci jeho vlastních opatření proti šíření koronaviru zavřená. Setkat se tam měl se šéfem poslaneckého klubu ANO Jaroslavem Faltýnkem.

Na případ upozornil deník Blesk, který uvedl, že Prymula neměl nasazenou roušku jak cestou k autu, tak v autě. A porušil tak svoje vlastní opatření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám