Hlavní obsah

Lupiči z klenotnictví v Teplicích odnesli hodinky za sedm milionů

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Ústecká policie ve čtvrtek dopoledne zveřejnila na tiskové konferenci detaily k loupežnému přepadení klenotnictví v Teplicích. Lupiči dopadení za necelých 24 hodin po přepadení jsou zřejmě Litevci. V klenotnictví po spoutání obsluhy ukradli hodinky za téměř sedm milionů korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto lupičů nalezené v PrazeVideo: Aktu.cz

 
Článek

Lupiči přepadli klenotnictví v pondělí v 10:30, v úterý v 9:20 byli zadrženi v Praze pražskou zásahovou jednotkou. Za loupež se škodou velkého rozsahu v organizované skupině jim hrozí až 15 let vězení.

Muže obviněné z loupeže ve věku 32 až 41 let poslal teplický soud do vazby. „Všichni čtyři obvinění byli vzati do vazby z důvodu tzv. vazby útěkové, neboť se jedná o osoby cizí státní příslušnosti, jeden byl navíc vzat i z důvodu vazby předstižné, když bylo zjištěno, že byl v domovském státě již čtrnáctkrát soudně trestán,“ sdělila Právu mluvčí teplického soudu Tereza Šponiarová.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Hodinky, které lupiči ukradli a pouta, kterými spoutali obsluhu prodejny.

Policisté se po přepadení nejprve obávali, že pachatelé mohou být ještě v klenotnictví a mít rukojmí. To se nepotvrdilo, lupičům se podařilo odjet ještě před příjezdem policie, která byla na místě za několik minut. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadené klenotnictví v TeplicíchVideo: Karel Otcovský, Právo

Kriminalistům se v krátké době podařilo získat popis pachatelů a registrační značku auta Renault Laguna combi, kterým odjeli. Zanedlouho poté policisté zjistili, že je vozidlo v Praze a v jaké lokalitě se nachází. O pomoc v té chvíli požádali pražské kolegy. [celá zpráva]

Náměstek policie Zbyněk Dvořák k zadržení lupičůVideo: Aleš Pelikán, Právo

„K dopadení přispělo nejvíce to, že jsme měli v tu dobu již shromážděnou velkou část informací z kamerových záznamů a operativního šetření, které tam probíhalo v souvislosti s jiným zločinem, ty se nám ve velmi rychlé době podařilo spojit, vytěžit a posunout,“ řekl náměstek krajského policejního ředitele Zbyněk Dvořák.

Kriminalisté jsou přesvědčeni, že činnost lupičů byla organizovaná. Lupiči ukradli zhruba 60 drahých hodinek značek jako Omega, Breitling a Rado v ceně téměř 7 milionů korun. „Nám se jich při domovní prohlídce podařilo zajistit osm, bohužel o té větší části lupu v současnosti nevíme,“ uvedl Dvořák.

Lupiči jsou zřejmě Litevci, jejich doklady jsou padělané. „Víme, že měli litevské doklady, a my se domníváme, že to Litevci jsou,“ dodal Dvořák. Jeden měl u sebe podle policie maketu střelné zbraně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám