Hlavní obsah

Lupiči vtrhli do bytu, vzali rukojmí a rabovali

– KLATOVY
Právo, pab

Ozbrojeni pistolí a noži vtrhli do cizího bytu, vzali rukojmí a pak rabovali. Takový mělo scénář loupežné přepadení, které se odehrálo ve středu kolem druhé hodiny v noci v Masarykově ulici centru Klatov.

Foto: Tomáš Váňa

Beseda po promítání filmu Z temnoty duše... světlo. Na snímku Milan Hrabánek, Jaroslav Formánek a Viliam Poltikovič.

Článek

Trojice pachatelů ale ještě týž den skončila po bleskovém úderu policie v cele předběžného zadržení. "Lupiči rozkopli dveře bytu, kde spali nic netušící otec společně se dvěma téměř dospělými syny. Pak vnikli dovnitř a jednoho z nich si vzali jako rukojmí, drželi mu nůž pod krkem a pistoli u hlavy. Z bytu postupně odnesli televizi, satelitní anténu, hifi soupravu a herní konzole playstation," popsal přepadení klatovský policejní ředitel Karel Raška.

V řádění zločinci dál pokračovali. Druhého syna poslali do města na konkrétní adresu, aby přinesl drogy pod pohrůžkou, že mu podříznou bráchu, jestli přijde s prázdnou nebo se pokusí utéci. "Ten to oznámil policii. Vyčkali jsme vhodného okamžiku a pak zasáhli. Všechny tři pachatele jsme zatkli. Nedalo se s nimi ani pořádně hovořit, protože byli opilí," doplnil Raška.

Lupičům hrozí obvinění z trestných činů loupeže, porušování osobní svobody a vydírání. "Zpracovali jsme pro státního zástupce návrh na jejich vzatí do vazby," uzavřel Raška. Soud je v případě prokázání viny může potrestat až desetiletým vězením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám