Hlavní obsah

Lupiči přepadli poštu, s pracovnicí za přepážkou se přetahovali o peníze

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V pátek krátce před 11:00 přepadli dva neznámí muži v Ostravě-Porubě na náměstí Družby pobočku České pošty. Lupiči se neštítili použít pistoli v přítomnosti mladé ženy s dítětem předškolního věku. Navíc se o peníze přetahovali s 41letou zaměstnankyní pošty. Ta byla při přepadení lehce zraněna.

Loupežné přepadeníVideo: Policie ČR

 
Článek

"Kriminalisté zjistili, že dva neznámí muži přijeli k porubské poště na horských kolech a po činu na nich i odjeli," uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Mluvčí uvedla, že když muži do provozovny vešli, jeden z nich ihned namířil na lidi v pobočce pistoli a druhý přeskočil přepážku a chtěl se zmocnit peněz. To se mu však tak jednoduše nepovedlo.

Foto: Policie ČR

Muž, který zastrašoval pracovníky pošty pistolí.

Žena za přepážkou byla zraněna

"Žena za přepážkou se mu totiž v protiprávním jednání snažila zabránit, s mužem se o peníze přetahovala. Pravděpodobně díky tomu se některé bankovky podezřelému nepodařilo odnést," líčila Holčáková.

"Zaměstnankyně pošty utrpěla lehká poranění, která jí ošetřil lékař. Škoda na majetku přesáhla 10 tisíc korun," upřesnila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Muž, který zastrašoval pracovníky pošty pistolí.

Policie nyní pátrá po asi 35letém muži střední postavy, vysokém asi 180 cm. Muž měl v době přepadení nasazenu modrou kšiltovku a na očích měl sluneční brýle. Oblečen byl do bílé mikiny s límečkem značky Adidas a modrých riflových kalhot. Pod mikinou měl zřejmě oblečené zelené triko. Na nohou měl tmavé sportovní boty.

Druhý muž, který přelezl přepážku, je asi 30letý, mohutné postavy, vysoký asi 185 cm. Oblečen byl do sportovní modrobílé bundy a modrých riflí. Také tento muž měl kšiltovku. Přes obličej byl maskován pravděpodobně šátkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám