Hlavní obsah

Lupič se u banky psychicky zhroutil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pachatel vyhrožující střelnou zbraní přepadl v pondělí v Praze pokladní nejmenované banky, ale ta mu odmítla cokoliv vydat. Pár minut poté byl muž zatčen. Podle policie nekladl žádný odpor, jen seděl na lavičce a psychicky byl úplně na dně.

Článek

"Dvanáctého září krátce před patnáctou hodinou přijalo operační středisko signál o loupežném přepadení pobočky peněžního ústavu v Praze 9 Vysočanech. Okamžitě byl zpětně prověřen a policisté získali od pohotových zaměstnanců velice dobrý popis podezřelého," uvedla policejní mluvčí Iva Knolová.

Na místo vyjelo několik policejních hlídek. Okamžitě po příjezdu na místo události v ulici Pod Pekárnami kontaktoval policisty zaměstnanec pobočky, který sledoval podezřelého na útěku. Označil také pravděpodobné místo úkrytu.

Když policisté doběhli do těchto míst, uviděli asi čtyřicetiletého muže, který odevzdaně seděl na lavičce a apaticky zíral do země. Policistům řekl, že právě přepadl pokladní.

Byl zadlužený a neustále opilý

Později se zjistilo, že muž má dlouhodobé psychické i finanční problémy, které řešil s pomocí alkoholu. Měl jen příležitostná zaměstnání a potřeboval splácet značné dlužné částky.

"Měl pocit marnosti a naprosté beznaděje. Neviděl naprosto žádný důvod k tomu, aby utíkal nebo se skrýval. Sedl si tedy na lavičku a s pocity beznadějného zkrachovalce čekal na policisty. Policejní komisař podezřelého obvinil z trestného činu loupeže a podal podnět k uvalení vyšetřovací vazby," uzavřela Knolová.

Reklama

Výběr článků

Načítám