Hlavní obsah

Lupič s maskou netvora vystrašil pokladní, která utekla, aniž by vydala peníze

Praha

Ozbrojený muž s maskou netvora přepadl minulý týden banku v Praze 5. Pokladní, která z jeho nadávek a maskování byla v šoku, utekla od přepážky a lupič tak odešel s prázdnou. Za nepovedenou loupež mu přesto hrozí až deset let vězení.

Lupič se skrýval za netradiční masku Video: Policie ČR

 
Článek

Loupežné přepadení se odehrálo na Tilleho náměstí 31. července, policejní mluvčí Hana Jeřábková o něm informovala v sobotu.

„Ihned po vstupu vytáhl pravou rukou zpoza zad černou pistoli, se kterou přiběhl k přepážce. Dosti vulgárním způsobem požadoval vydání hotovosti,“ uvedla Jeřábková. Úřednice v šoku zabouchla zásuvku s penězi a utekla do zázemí banky.

Foto: Policie ČR

Lupič se skrýval za netradiční masku

Pachatel, který zmizel bez peněz, byl ve věku kolem 30 až 40 let, světlé pleti a zavalitější postavy. V době přepadení byl oblečen do kalhot bílé barvy, světle modrého tyrkysového trika s límečkem značky Lacoste, na nohou měl tmavší boty a na hlavě modrou čepici s kšiltem.

„Obličej si snažil zakrýt maskou, kterou měl připevněnou tmavým provázkem či gumičkou kolem hlavy. Muž mluvil česky a bez přízvuku,“ upozornila mluvčí.

Informace k jeho totožnosti nebo pobytu přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám