Hlavní obsah

Lupič pořezal ženu v obličeji, ta se zhroutila

Právo, Aleš Honus
FRÝDEK-MÍSTEK

Mimořádně brutální přepadení pracovnice herny vyšetřují kriminalisté ve Frýdku-Místku. Událost se stala už počátkem září, vzhledem k náročnému vyšetřování a psychickému stavu přepadené ženy o ní policie informovala až nyní.

Článek

Na jednapadesátiletou ženu zaútočil pachatel ve tři hodiny ráno ve chvíli, kdy provozovnu opustil poslední návštěvník. „Do té doby jí vyprávěl o své rodině a o tom, jak miluje svou dceru. Takto milý ale byl jen do třetí hodiny ranní. Ve chvíli, kdy poslední host odešel, popadl připravený nůž a vrhl se ním na nic netušící servírku,“ uvedl mluvčí policie Ivan Žurovec.

Když hrůzou zkoprnělá žena odmítla příkaz k vydání peněz, začal ji řezat nožem. „Zasadil jí hlubokou řeznou ránu přes celý obličej, píchl ji do prsou a ruky. Z herny si nakonec po nerovném souboji odnesl více než 80 tisíc korun,“ řekl Žurovec.

Oběti poskytla první pomoc policejní hlídka. I několik týdnů po přepadení je ve špatném zdravotním stavu. „Žena dosud neovládá poraněnou ruku a část zasaženého obličeje. Navíc je její psychický stav velice vážný a je v trvalé péči psychologů,“ řekl mluvčí.

Z loupeže kriminalisté již obvinili pětatřicetiletého muže, kterého vypátrali pomocí několika důležitých stop.

„Po svém zadržení se ke svému jednání přiznal a vydal část uloupených peněz. V současné době je ve vazební věznici v Ostravě a za trestný čin loupeže mu v této chvíli hrozí až 10 let vězení. Vzhledem ke zraněním, která své oběti způsobil, však není vyloučena ani přísnější kvalifikace,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám